Opnieuw autobrand in Deventer

Een zwaar beschadigde auto is stille getuige van een brand die rond 04:30 uur zaterdagnacht gemeld werd. De brandweer van Diepenveen was snel ter plaatse, echter konden zij niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. Of dit een spontane brand was of werk van de pyromaan moet nog verder onderzocht worden.

Omstanders schaarden bijeen op de vroege zondagochtend en praten gezamenlijk bezorgd met de zwaar beschadigde auto op de achtergrond: “Ik zei nog tegen mijn man, nu het Groenewold afgesloten is voor doorgaand verkeer, dat een brandstichter meer naar een andere doorgaande weg zou gaan zoeken.” De bezorgdheid is groot in de wijk Borgele.

Maar er wordt sterk getwijfeld of deze brand aangestoken is. Vaak zien de onderzoekers al snel of het opzet is, of dat het gaat om een kortsluiting of ander technisch mankement. Omdat in dit geval de brandhaard midden onder de motorkap woedde, is brandstichting wellicht niet het geval. De politie doet nog nader onderzoek.

Het maakt de bezorgdheid van de Deventenaren er niet minder om: “Vooral in het weekend kijk ik nu bijna automatisch als eerste uit het raam naar de straat, om te zien of onze auto nog in tact is”, aldus een bezorgde omwonende die met een trieste blik naar de beschadigde auto keek.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...