Open dag bij locaties Salland voor Oekraïne

RAALTE – Salland voor Oekraïne houdt op zaterdag 10 december een open dag bij haar twee locaties in Raalte. Het gaat om de inzamellocatie aan de Grotestraat 3 (het pand naast Koffiehuus Hoekman) en de uitgiftelocatie aan de Herenstraat 5 (het voormalige pand van Zeeman). De deuren zijn geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Iedereen, jong en oud, is welkom.

Bij beide locaties zijn vrijwilligers van Salland voor Oekraïne aanwezig die al maanden achtereen, soms dagelijks, wekelijks actief zijn voor de Oekraïense vluchtelingen. Zij kunnen belangstellenden informeren over wat er allemaal gebeurt voor de vele Oekraïners in de gemeente Raalte, elders in Nederland en zelfs in Oekraïne. De open dag is bedoeld om meer inzicht te verschaffen in de activiteiten van Salland voor Oekraïne. Veel mensen hebben daar vragen over, maar het gebruikelijke antwoord is: ‘Er wordt hier hard gewerkt en we zijn heel erg druk’. “Mede hierdoor hebben we besloten een open dag te organiseren, zodat de vrijwilligers van Salland voor Oekraïne klaar staan om de bezoekers over alles te informeren. We laten voor deze keer het werk dan eventjes liggen”, zo laat de organisatie weten.

Ook vaste vrijwilligers Jan en Gea uit Heeten zijn van de partij. Recentelijk reden de twee nog naar Oekraïne om hulpgoederen, medicamenten en kleding af te leveren bij plattelandsarts Vadim. Maar er gebeurt veel meer: andere transporten en samenwerkingsverbanden met andere hulporganisaties in Nederland die worden voorzien van goederen uit de grote voorraad in Raalte. Die hulpgoederen worden allemaal gesorteerd en verpakt door de vrijwilligers. Daarnaast is er aandacht voor de inzamelingsacties in Raalte en omgeving, de steun voor Oekraïners als ze eenmaal zijn gehuisvest in de gemeente Raalte en daarbuiten, de inrichting van hun huisvesting en nog veel meer. Verder zijn ook enkele vrijwilligers uit Oekraïne tijdens de open dag van de partij. Zij staan ook klaar om hun verhalen te vertellen. Verder gaat Salland voor Oekraïne zich ook inzetten voor andere vluchtelingen en soms ook hulpbehoevende Nederlanders. Dat gaat gebeuren onder de naam SallandVerbindt.nl. Daarvoor kan iedereen nu ook goederen inleveren bij de inzamelactie aan de Grotestraat 3 in Raalte. Voor meer info zie sallandverbindt.nl, de Facebookpagina Salland voor Oekraïne of sallandvooroekraine.nl.

Over Salland TV

x

Check Also

Nederlands Bach Consort brengt met Hanzestroom muziek en geschiedenis tot lev…

Het Nederlands Bach Consort presenteert met trots Hanzestroom, dagboek van een Hanzekoopman, ...