Open dag bij bunkers de Terp bij Olst

De IJssellinie houdt op zaterdag 15 juli open dag in en bij de bunkers op De Terp. Deze bunkers liggen tegen de N377, bij de Jan Schamhartstraat in Olst. Ze zijn slechts drie keer per jaar opengesteld voor publiek. De gidsen laten niet alleen De Terp zien maar ook – na een korte wandeling – twee gevechtsbunkers. Op één van die bunkers staat een vierlingmitrailleur.

De IJssellinie was tussen 1953 en 1964 een waterlinie om een eventuele opmars van het Sovjet-leger te stoppen. Een brede strook land zou onder water worden gezet. Bunkers en gevechtsopstellingen, zoals ingebetonneerde tanks, moesten de stuw in de IJssel beschermen tegen aanvallen. Op De Terp zou in geval van een aanval luchtdoelgeschut worden geplaatst om te voorkomen dat de vanuit het noorden aankomende Russische vliegtuigen de stuw konden bombarderen.

De open dag begint om 12 uur en de laatste rondleiding is om 15.30 uur. De entree bedraagt 7 euro per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar 3,50 euro. Pinnen is mogelijk. Het adres is Jan Schamhartstraat 98 in Olst. Voor meer informatie zie www.ijssellinie.nl

Bunkercomplex De Terp

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...