Ongemakken van het onderhoud aan de N348: “Nou, wat heb ik je gezegd, zo eigenwijs!”

Het groot onderhoud aan de N348 bevindt zich momenteel in fase 4 van 5. De rotonde bij Wesepe noord is afgelopen zaterdag opengesteld, maar doorgaand verkeer tussen Deventer en Raalte is nog niet mogelijk. De rotonde aan de noordkant van het dorpje is momenteel afgesloten voor onderhoud.

Aan die noordzijde van het dorpje Wesepe, bevindt zich een tankstation dat het momenteel rustig heeft: “We hadden deze rustige fase natuurlijk verwacht, maar nu het zover is valt het toch wel tegen”, aldus een vriendelijke medewerkster. Die vermaakt zich overigens wel met automobilisten die hun eigen plan trekken: “Dat is wel lachwekkend, dat zoveel auto’s toch denken dat de borden langs de weg misschien wel niet voor hun gelden en dan moeten keren bij ons op het terrein.”

De rotonde

Vast in de blubber
Maar niet iedereen keert keurig, want sommigen gaan verder in hun zoektocht naar een sluiproute: “Bizar, als hier overdag twee auto’s achter elkaar rijden, spreken we al over een file”, aldus een aanwonende aan de Bonekampweg. Want langs zijn huis rijden nu mensen die zelf naar een alternatieve route zoeken: “Met als gevolg dat ze vast komen te zitten in de blubber naast onze smalle weggetjes”, grinnikt de inwoner van Wesepe.

Sporen in de blubber zijn stille getuigen van het verhaal van de aanwonende Wesepenaar.

Stille getuigen
De diepe sporen langs de weg zijn heel even stille getuige van het verhaal, maar dan wel voor heel even als zelfs een grote truck zijn weg baant over de smalle weg voor het huis.

In Wesepe zelf loopt de Raalterweg, vroeger de hoofdbaan van de N348 nog voor de huidige omleiding werd aangelegd: “We waren juist gewend aan de rust. De weg zelf is ook verkeersluw gemaakt recentelijk, zodat hard rijden niet echt meer mogelijk is”, vertelt een aanwonende van de Raalterweg terwijl er drie auto’s passeren.

De afgelopen zaterdag afgesloten rotonde aan de noord-kant van Wesepe nabij het tankstation.

Zo eigenwijs
“Ze hebben allemaal haast, maar let maar op: ze komen dadelijk gewoon weer terug omdat ze toch niet verder kunnen.” De woorden van de inwoner van het dorp worden waarheid als dezelfde stoet van drie auto’s op de terugweg is richting Deventer: “Nou, wat heb ik je gezegd, zo eigenwijs!”, schaterlacht de inwoner van het dorp ten noorden van Deventer. De drie automobilisten moeten uiteindelijk terug omdat een goede doorgang naar Raalte hier niet mogelijk is.

Overzicht vanaf de site van de provincie Overijssel met een overzicht van de werkzaamheden.

Status
Momenteel wordt de rotonde aan de noordzijde van Wesepe dus volledig gerenoveerd, evenals het wegdek tot aan de afslag naar Broekland, de wegen Heetenerdijk en Broeklanderweg kruisen daar de provinciale weg N348 (nabij hectometerpaal 59). De laatste fase van het onderhoud, vanaf 20 november tot 1 december, concentreert zich dan op dat laatste deel. Dan gaat dat laatstgenoemde kruispunt eruit en wordt het wegdek vervangen tot aan de rotonde aan de zuidzijde van Raalte. Die rotonde is in de tweede fase reeds vervangen. Na 1 december is de N348 weer volledig open voor het verkeer.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...