Het doodschieten van een door het dolle heen geraakt varken in een slachterij in Ommen heeft een slager een proces-verbaal opgeleverd.

Ommen – Proces-verbaal voor doodschieten van varken

Dit heeft de politie donderdag 16 juli bekendgemaakt. Op 19 juni werd bij een slachtbedrijf in Ommen een controle gehouden door de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Tijdens de controle werd een grote beer (mannelijk varken) voor de slacht verdoofd door middel van elektrocutie.

Dit gelukte echter niet waardoor de beer door het dolle heen raakte hetgeen een gevaarlijke situatie opleverde. Vervolgens heeft één van de aanwezige slagers het dier met een jachtgeweer doodgeschoten. Het gebruik van een kogelgeweer binnen een slachterij is echter wettelijk niet toegestaan. Een controleur van de AID en een dierenarts van de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) waren getuige van het gebeuren. Het incident werd vervolgens gemeld aan de politie Ommen, die in samenwerking met de AID een onderzoek naar het gebeuren heeft ingesteld.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...