Ontmoetingscentrum De Huuskamer Wijhe: Een plek waar je thuiskomt en jezelf mag zijn

Ontmoetingscentrum De Huuskamer wordt op 23 april om 11.30 uur officieel geopend door Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe, samen met een mantelzorger en twee deelnemers. De Huuskamer is een informele plek voor mensen met vragen en zorgen rondom geheugenproblematiek. Laagdrempelig, waar mensen zich veilig en vertrouwd kunnen voelen.

Wanneer u of één van uw naasten problemen heeft met het geheugen, kan dat allerlei vragen oproepen. Er is iets aan de hand, maar u weet niet precies wat. We hebben allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Het geheugen werkt wat trager naarmate we ouder worden. Maar het wordt anders als u het gevoel krijgt dat u niet zo goed meer kunt nadenken of dat het warrig is in uw hoofd. Het Ontmoetingscentrum De Huuskamer, een initiatief van Evenmens Olst-Wijhe en Ut Huus, is bedoeld voor mensen met een niet-pluis gevoel én hun naasten. Het biedt een plek om te ‘ont-moeten’. Elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur bent u welkom voor een informeel samenzijn in bij GAAV aan de Langstraat 18 in Wijhe.

Ook partner, familie en andere mantelzorgers die vragen hebben op het gebied van geheugenproblemen zijn van harte welkom. U kunt als mantelzorger ervaringen uitwisselen en kennis opdoen, in contact komen met anderen en u vindt er een luisterend oor. Ongedwongen en in informele sfeer elkaar ontmoeten! Dat is de bedoeling van het Ontmoetingscentrum. Er is (nog) geen vaststaand programma, samen met de bezoekers gaan we kijken naar een invulling. “Vanuit het Ontmoetingscentrum willen we graag mensen met geheugenproblemen en hun naasten zo goed mogelijk ondersteunen en op weg helpen’, legt Thea ten Have van Evenmens uit. “Er is absoluut behoefte aan een dergelijke plek. Er is te weinig bewustzijn over dit onderwerp. We denken allemaal dat het te maken heeft met ouderdom, daardoor wordt er te weinig over gesproken. Bij ons zijn de mensen op de juiste plek voor informatie, ontmoeting en ontspanning. We kunnen natuurlijk geen diagnose stellen, maar zijn er voor de mentale ondersteuning.”

Minie Kettelarij en Corinda van Tilborg van Ut Huus of Thea ten Have van Evenmens zijn op deze ochtenden aanwezig voor informatie, voorlichting en advies. Zij worden daarbij ondersteund door een aantal vrijwilligers, casemanagers dementie en andere hulpverleners. Kom gerust even binnenwandelen. Ook bij de officiële opening bent u van harte welkom, vanaf 10.30 uur. GAAV zorgt voor koffie/thee en broodjes.

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...