De officier van justitie heeft donderdag voor de Rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist tegen een 28-jarige man uit Deventer.

OM eist gevangenisstraf voor poging doodslag

De man zou op 2 oktober 2012 een sociaal rechercheur van de gemeente Deventer bij zijn kraag gevat hebben en zijn halsslagader hebben afgekneld. De schermutseling ontstond tijdens een huisbezoek dat de sociaal rechercheur bij de man aflegde. De man kreeg te horen dat zijn uitkering mogelijk zou worden stopgezet en reageerde woedend. Hij greep de rechercheur bij zijn kraag en drukte hem in een hoek.

Volgens de officier van justitie kan de poging doodslag bewezen worden geacht. Volgens een arts was het letsel bij het slachtoffer “’potentieel dodelijk’’. Ook opzet voor de poging doodslag is volgens de officier van justitie bewezen. De man riep immers tegen het slachtoffer dat hij hem dood zou maken. Het OM eist extra zware straffen voor geweld tegen mensen met een publieke taak. ,,Dit zijn de mensen die ervoor zorgen dat de samenleving functioneert’’, aldus de officier van justitie. Bij het voorwaardelijke deel van de straf past volgens het OM de voorwaarde dat de man zich laat behandelen en een gedragstraining volgt. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...