Olst-Wijhe zoekt energiebespaarcoaches en energieklussers voor aanpak energiearmoede 

De energieprijzen zijn flink gestegen. Het aantal mensen dat hun energierekening niet meer kan betalen ook. Daarom wil de gemeente Olst-Wijhe energiebespaarcoaches en energie-klussers inzetten; lokale vrijwilligers die aan de slag gaan bij buurtgenoten om samen de hoge energierekening aan te pakken. 

Onder de noemer Warm Voor Elkaar biedt de gemeente energiebesparende maatregelen aan voor inwoners met een laag inkomen en een hoge energierekening. Want wat je niet verbruikt, hoef je niet te betalen. De hulp van vrijwilligers is daarbij hard nodig. Daarom roepen de wethouders Marcel Blind en Judith Compagner inwoners van Olst-Wijhe op om zich aan te melden als energiebespaarcoach of energieklusser. “Wil jij mensen uit je buurt of dorp helpen met het besparen van energie? Meld je dan aan, zodat we samen zoveel mogelijk buurtgenoten kunnen helpen. We bieden je een trainingaan en er is een vrijwilligersbijdrage beschikbaar. De trainingen zijn eind dit jaar en daarna willen we zo snel mogelijk aan de slag, want elke maand telt,” aldus de wethouders. 

Meld je aan als vrijwilliger 

Marcel Blind: “We hebben lokale organisaties gevraagd om ons te helpen bij het werven van vrijwillige energiebespaarcoaches en energieklussers. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Zelf aanmelden kan natuurlijk ook, graag zelfs!” Aanmelden als energiebespaarcoach of energieklusser kan tot 20 november. In december start een korte training en daarna gaan we zo snel mogelijk aan de slag. Eerst gaat de energiebespaarcoach naar mensen thuis en samen met de bewoners bekijkt de coach welke energiebesparende maatregelen nodig zijn in de woning. Er wordt gekeken naar het aanbrengen van materialen zoals isolatiefolie, tochtstrippen, e.d. En tips voor het slimmer omgaan met energie.”  

Voor wie is deze actie bedoeld? 

Judith Compagner: ”De maatregelen zijn bedoeld voor inwoners met een laag inkomen èn hoge energielasten, of je nou in een huurwoning woont of in een koopwoning. Wat ons betreft is dat elk huishouden met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Samen met lokale organisaties willen we zoveel mogelijk mensen bereiken die in aanmerking komen voor de actie. Twijfel je of je in aanmerking komt voor de actie, neem dan vooral contact met ons op.”   

Foto: archief

Aanmelden als vrijwilliger of meer weten? 

Krijg jij energie van het helpen van andere mensen en wil je je aanmelden als energiebespaarcoach of energieklusser? Meld je dan voor 20 november aan via

Gemeente Olst-Wijhe | Warm voor elkaar 

Geld voor aanpak energiearmoede 

De gemeente Olst-Wijhe heeft van het Rijk een bedrag van bijna €350.000,- gekregen voor de aanpak van energiearmoede. Nagenoeg het hele bedrag zetten we in voor energiebesparende materialen voor inwoners met een laag inkomen en hoge energielasten.  

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Gemeente Deventer sluit 2022 af met positief resultaat

De gemeente Deventer sluit 2022 af met een positief resultaat. Het college ...