Olst-Wijhe richt zich met derde centrumarrangement op toekomst winkelstraten

Met het werkbezoek van gedeputeerde Monique van Haaf op 18 maart aan Olst-Wijhe, werd het derde centrumarrangement voor de gemeente bekrachtigd. De aanwezigen, waaronder wethouder Hans Olthof en ondernemersverenigingen Gastvrij Wijhe en Natuurlijk Olst spraken hun enthousiasme uit over de stevige impuls die de winkelstraten in Olst en Wijhe met het arrangement krijgen.  Gedeputeerde Van Haaf: “We zien dat in Olst Wijhe in korte tijd veel is bereikt, mede door de inzet van de ondernemersverenigingen. De samenwerking tussen verschillende partijen wordt met dit arrangement nog eens verstevigd omdat gezamenlijk wordt onderzocht hoe je kunt anticiperen op al die toekomstige ontwikkelingen voor ondernemers.”

 Verfraaiing van het centrum en stimulering van ondernemerschap

Ellen Schulten van ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe: “We zijn echt trots op wat we bereikt hebben samen. Heel zichtbaar zijn natuurlijk de nieuwe bloembakken, nieuwe verlichting en de banners in de winkelstraten, maar ook een website. En er zijn minstens zoveel minder zichtbare resultaten, zoals het stimuleren van (individueel) ondernemerschap met retail deskundigen”. Peter Traas van Natuurlijk Olst vult aan: “Zonder deze impuls van de Provincie Overijssel waren deze acties en activiteiten niet mogelijk geweest”. Wethouder Hans Olthof beaamt dit: “Hierin zie je echt de kracht van samenwerking. Ik ben dan ook ongelooflijk blij dat de provincie de rol heeft gepakt. Daardoor hebben we  samen echt een goede aanpak kunnen neerzetten, met resultaten die er mogen zijn.”

Centrumarrangement draagt bij aan vitaliteit winkelgebied

Centrumarrangementen bestaan uit activiteiten die bijdragen aan de vitaliteit, leefbaarheid en kwaliteit van de winkelgebieden in Olst en Wijhe. Na twee eerdere centrumarrangementen in 2019 en 2020 krijgt Olst-Wijhe nu dus het derde arrangement op rij. Dat is vooral te danken aan de inzet van de lokale ondernemers in de winkelstraten, verenigd in  ondernemersverenigingen Natuurlijk Olst en Gastvrij Wijhe. De gemeente heeft vooral een aanjagende en faciliterende rol. De provincie Overijssel steunt Olst-Wijhe in dit derde centrumarrangement met een bedrag van € 70.000,-.

Naast deze arrangementen heeft de gemeente ook gebruik gemaakt van een drietal crisisarrangementen, die de provincie gedurende de coronacrisis heeft opengesteld. Met de crisisarrangementen ondersteunt de provincie groepen winkeliers en horeca-exploitanten om bijvoorbeeld hun straat extra te promoten, om advies over ondernemerschap te krijgen, of om ervaring op te doen met verkoop via internet. Veel gemeenten, waaronder Olst Wijhe, hebben met deze extra ondersteuning ‘de kracht van lokaal’ beter benut waarbij inwoners werden gestimuleerd om inkopen te doen bij hun lokale ondernemer.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...