Nota van uitgangspunten omgevingsplan dorpen en buurtschappen ter inzage

Mening inwoners over omgeving verwerkt in nota

Nota van uitgangspunten omgevingsplan dorpen en buurtschappen ter inzage

De gemeente Olst-Wijhe maakt een omgevingsplan voor de dorpen en buurtschappen. Met dit omgevingsplan bereidt de gemeente zich voor op de invoering van de Omgevingswet. De Omgevingswet treedt volgend jaar in werking. De Rijksoverheid wil hiermee de regels voor ruimtelijke ontwikkeling makkelijker maken en samenvoegen, zodat het straks bijvoorbeeld eenvoudiger is om (kleine) bouwprojecten of verbouwingen te starten. Het omgevingsplan vervangt straks de bestemmingsplannen die nu gelden.

De Nota van Uitgangspunten bevat de basis voor de regels in het omgevingsplan: wat regelt de gemeente en wat niet? Zijn er andere regels nodig? Of wil en kan de gemeente op onderdelen meer loslaten en minder regels opnemen? Voor de Nota van Uitgangspunten zijn onder andere de resultaten van een onderzoek onder inwoners gebruikt. Vorig jaar werden inwoners via een online enquête bevraagd. In de enquête stonden veel voorkomende situaties waarbij inwoners werd gevraagd hoe ze daar tegenover staan. Zo kon de gemeente zien waarvoor inwoners meer, minder of andere zaken geregeld willen zien. Bijna 300 inwoners deelden hun mening met de gemeente.

De Nota van Uitgangspunten staat op www.olst-wijhe.nl/omgevingsplan. Reageren kan van 20 februari tot en met 18 maart 2020. De gemeenteraad stelt de nota naar verwachting voor de zomer vast.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Interviews en nabeschouwingen 22 mei

Zondag waren er een drietal voetbalnabeschouwingen in Salland Sport. Ten eerste met ...