Soepcafé op Schrikkeldag

OLST – Op zaterdag 29 februari vindt in het centrum van Olst bij de Goede Buren een speciaal Soepcafé plaats: SchrikkelSoepCafé. Het valt namelijk op Schrikkeldag. Mis het niet: het volgende Schrikkeldag-Soepcafé is pas over 28 jaar!

Zoals iedere laatste zaterdag van de maand wordt er op 29 februari een heerlijke maaltijd geserveerd van soep met brood, salades en toetje. Op Schrikkeldag – de extra dag eens per vier jaar. Maar dat een Soepcafé samenvalt met Schrikkeldag is dus maar eens per 28 jaar. De maaltijd zal deze keer extra lekker zijn en het gezelschap extra gezellig. Deze maaltijd is extra goed voor uw portemonnee, want de bijdrage voor de maaltijd is op vrijwillige basis. En het Soepcafé is ook extra goed voor het milieu. Hier wat extra feiten op een rij: elke persoon die bij ons Soepcafé komt eten, bespaart met deze maaltijd 2400 liter water (dit is ongeveer gelijk aan 45 keer douchen), 1,6 kg CO2 uitstoot en heel veel energie. Het produceren van voedsel kost grondstoffen en levert CO2 uitstoot. Door voedsel van verspilling te redden, red je dus niet alleen geld, maar ook grondstoffen en bespaar je CO2 uitstoot! Samen eten in goed gezelschap is ook nog eens extra gezellig.

De maaltijden van het Soepcafé worden door vrijwilligers gemaakt van overgebleven groente, fruit, zuivel van de PLUS. Eten dat anders weggegooid zou worden, maar nog goed genoeg is om te verwerken tot een heerlijke maaltijd.

Het Soepcafé heeft een vaste locatie op de Hendrik Droststraat 47 (in het tot Soepcafé omgetoverde pand van de tweede hands winkel).

Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten oa de huur van de ruimte. Meer informatie is te vinden op www.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

AGENDABERICHT

Wat: Soepcafé: maaltijd van overgebleven maar nog goede producten van de PLUS (soep, salade en nagerecht)

Organisatie: Olst in Transitie ism de PLUS

Dag: Zaterdag 29 februari

Tijd: vanaf 18.00 uur (deur open om 17.45). Kom op tijd want Op = Op

Waar: Goede Buren, Hendrik Droststraat 47, Olst

Prijs: Vrijwillige bijdrage


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting Woensdag 07 Juni

Door Erwin Hoogenboom  Woensdagochtend is het een afwisseling van zon en bewolking. ...