NL doet, Salland steekt de handen uit de mouwen

Ieder jaar in maart organiseert het Oranje Fonds een grootschalige vrijwilligersactie genaamd NLdoet. Het doel van NLdoet is om vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten en zoveel mogelijk Nederlanders te activeren om één dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat vrijwilligerswerk inhoudt en wat het met je doet.

In 2023 vindt NLdoet plaats op 10 en 11 maart. Vanaf 1 november 2022 kunnen organisaties hun activiteiten aanmelden op de website www.nldoet.nl. Iedereen kan zich op deze website aanmelden voor leuke vrijwilligersactiviteiten in zijn of haar omgeving.

In Raalte worden de handen uit de mouwen gestoken op diverse locaties, zoals Speeltuinvereniging Blekkerhoek en Zorggroep Raalte.

Vanuit Maan Group gingen op vrijdag 10 maart zo’n 26 mannen en vrouwen aan de slag bij Speeltuinvereniging Blekkerhoek. Hoewel de regen met bakken uit de lucht kwam vallen, werd er onder begeleiding van het verenigingsbestuur en Wethouder Alexander Kreule flink geklust. Zo werden er houtsnippers aangebracht rondom de speeltoestellen, de toestellen werden schoongemaakt en daar waar nodig uitgegraven. De medewerkers van Maan maakten van de nood een deugd en de kinderen van Raalte kunnen weer naar hartenlust spelen. Wethouder Kreule: “Samen met vrijwilligers doen wij graag wat nodig is,” aldus wethouder Kreule.

Foto: Maan Group Raalte

Ook de burgemeester en wethouders van Deventer steken de handen graag uit de mouwen vandaag bij Carinova-woonzorgcomplex St. Jozef. Zij doen vandaag schoonmaakwerkzaamheden zowel extern (terrassen) als intern (tilliften). Daarnaast zijn ze actief in de groenvoorziening van Sint Jozef en betrokken bij het personenvervoer. Ook hebben zij koekjes gebakken voor de bewoners.

Zaterdag 11 maart gaat Salland1 een kijkje nemen bij Zorggroep Raalte, locatie Swaenewoerd. De reportage is volgende week te zien op ons tv-kanaal.

Over het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds zet zich in, voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin mensen zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden. De steun van onder andere de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...