Nikkels/Bemog gaat woningen bouwen op Tellegenlocatie in Wijhe

Op de locatie van de voormalige Tellegenschool in Wijhe komen 25 nieuwbouwwoningen.
Met het ondertekenen van de koopovereenkomst is de opdracht voor nieuwbouw een feit.

Afgelopen zomer startte de openbare selectieprocedure en afgelopen november besloot het college van burgemeester en wethouders om de locatie voorlopig te gunnen aan de ontwikkelcombinatie Nikkels/Bemog. Onlangs besloot het college om de koop definitief aan hen te gunnen en dus kon op woensdag 17 mei de koopovereenkomst ondertekend worden. Namens het college ondertekende wethouder Marcel Blind en namens Nikkels/Bemog Gerrit Nikkels en Stefan van Dijk. Wethouder Blind: “Mooi dat de overeenkomst nu definitief is en we stappen kunnen zetten met de bouw van woningen. Zeker in Wijhe is de behoefte aan woningen groot, dus de nieuwbouw op deze plek is meer dan welkom.”

De nieuwbouw op de Tellegenlocatie bestaat uit een mix van huur- en koopwoningen, voor starters en senioren. Direct aanwonenden worden uitgenodigd om binnenkort kennis te maken met de ontwikkelaar en de plannen te bekijken. Naar verwachting start de ontwikkelaar in 2025 met de bouw van de woningen.

Van school naar woningen
Door de fusie van de voormalige basisscholen de Tellegen en de Peperhof in Wijhe kwam het schoolpand van de Tellegen leeg te staan. Het schoolgebouw is destijds overgedragen aan de gemeente Olst-Wijhe. Met het oog op de grote behoefte aan woningen in Wijhe besloot het college van B&W in 2020 om deze locatie te herontwikkelen naar woningbouw. 

Over Salland TV

x

Check Also

Historische Vereniging Wijhe

Historische wandeling over de gebeurtenissen in Wijhe tijdens de Tweede Wereldoorlog

De Historische Vereniging Wijhe organiseert op zaterdag 4 mei een historische wandeling ...