Nieuwe buren voor de Aardehuizen

“Zie je mij, zie ik jou” staat er op de grote graafmachine die de afgelopen dagen hard aan het werk is in Olst. Dat geldt ook voor een aantal bewoners van de Aardehuizen in Olst. Recht tegenover hun huizen komen 26 flexwoningen te staan. 

Over een dam kan men op het bouwterrein betreden

Het bouwrijp maken van grond is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuw bouwproject. Dit geldt ook voor de flexwoningen op de Vink in Olst. 

Er is de afgelopen dagen al heel wat werk verzet

Deze week moet de riolering al in de grond zitten en de volgende week wordt begonnen met het uitgraven van de grond waar de woningen komen te staan. 

De werkzaamheden aan de riolering zijn deze week al klaar

De flexwoningen zijn ontworpen om drie verschillende groepen bewoners te huisvesten: lokale starters, lokale spoedzoekers en Oekraïense vluchtelingen. 

Zou komen de flexwoningen van Salland Wonen er in de toekomst uit te zien

Het doel van de flexwoningen is om snel en effectief in te spelen op de behoeften van deze groepen bewoners die moeite hebben om geschikte huisvesting te vinden. De woningen zijn tijdelijk en flexibel, waardoor ze kunnen worden gebruikt om de dringende huisvestingsbehoeften van deze gemeenschappen te lenigen, terwijl er wordt gezocht naar meer permanente oplossingen.

Het bouwrijp maken van de grond op de locatie Vink

De woningen komen aan de zuidkant van Olst, tussen Olstergaard, de Aardehuizen en het spoor. De insteek is dat de woningen 10 jaar op deze plek blijven staan.  

Het is de bedoeling dat de eerste bewoners al in het voorjaar van 2023 hun intrek nemen in de flexwoningen. De woningen zijn voorzien van alle basisvoorzieningen en hebben een oppervlakte van ongeveer 50 m². 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...