Grote brand met veel rookontwikkeling

Op het Deventer industrieterrein heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote  brand gewoed in een bedrijfsgebouw aan de Danzigweg waar Wentink Metaal Tech en een autobedrijf in is gevestigd. Door flinke rookwolken die daarbij ontstonden, is er rond 4.45 uur een NL-Alert afgegeven. Uit voorzorg zijn de bewoners van een nabijgelegen woonwagencomplex geëvacueerd. De politie ging rond vier uur in de nacht naar de Danzigweg toe voor een inbraakalarm. Toen ze er aankwamen, sloegen vlammen al uit het dak van het autobedrijf.

De brandweer schaalde al snel op naar een zeer grote brand en ging met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Uit voorzorg werden er veertig omwonenden geëvacueerd.  Er zijn geen gewonden gevallen. Enkele omwonenden die rook hadden ingeademd zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De bewoners zijn ondergebracht in de buurt. Het is niet bekend wanneer zij weer naar huis mogen.

Omwonenden zijn met een NL-alert  opgeroepen om de ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Het is onbekend of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Het autobedrijf is volledig in de as gelegd, bij het metaalbedrijf lijkt het op rook- en roetschade. De brandweer heeft brand meester gegeven en verwacht nog wel een tijd bezig te zijn met nablussen.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokaal FNV Vechtdal bijeenkomst

Lokaal FNV Vechtdal organiseert een bijeenkomst voor medewerkers in  de Verpleegtehuizen, Verzorgingstehuizen ...