Nieuwe bieb bij KBS de Rietkraag in Raalte

Een eigen Bibliotheek op school – welke basisschool wil dat nu niet? KBS de Rietkraag tekende onlangs voor een intensieve samenwerking met de Bibliotheek Salland. Doel: ervoor zorgen dat de leerlingen nog meer plezier krijgen in lezen en dat hun informatie- en mediavaardigheden verbeteren. De Bibliotheek op school is een educatieve aanpak van bibliotheken om het leesplezier van scholieren te vergroten. De plaatselijke bibliotheek zorgt dat in een school een collectie boeken aanwezig is en biedt ondersteuning bij het gebruik ervan.

Wanneer kinderen plezier krijgen in lezen, gaan ze meer lezen. Ze worden beter in taal en vergroten hun woordenschat. Al met 15 minuten vrij lezen per dag leest een kind 1 miljoen woorden per jaar en leert het er 1.000 woorden bij. Door die taalwinst zullen kinderen beter leren en vergroten ze hun kansen om mee te doen in de maatschappij.

De bibliotheek op KBS de Rietkraag zal een onderdeel zijn van de vernieuwde hal die op woensdag 12 september feestelijk geopend zal worden geopend – een hal waar Brede school De Rietkraag (basisschool, peuterspeelzaal en BSO) trots op is en waar het onderwijs voor de toekomst gewaarborgd is. Met de deelname van KBS De Rietkraag zijn nu 24 van de in totaal 32 scholen in de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe aangesloten bij de Bibliotheek op school.
—–

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...