Nieuw ZorgMies-kantoor gestart in Midden-Salland

ZorgMies regio Midden-Salland heeft onlangs haar deuren geopend onder leiding van Marjo Zwakenberg en Sienke Aukema. De vestiging is opgestart vanuit de licentieformule ZorgMies Nederland.  ZorgMies doet de dingen waar de reguliere thuiszorg vaak geen tijd voor heeft of het voor mantelzorgers te zwaar wordt. Marjo: “Wij verlenen geen medische zorg, we bieden juist een aanvulling daarop. Denk dan aan gezelschap, boodschappen doen, samen buiten wandelen, begeleiding naar het ziekenhuis, koken, samen eten, een praatje; het gaat om het persoonlijk contact!”

Marjo en Sienke vertellen over de start van haar ZorgMies-vestiging: “Wij zijn al jarenlang
collega’s bij een organisatie voor dagbesteding voor ouderen en weten als geen ander dat het belangrijk is om een zinvolle en fijne dagbesteding te hebben. Dit draagt bij aan kwaliteit van leven. Door het intensieve contact met cliënten en mantelzorgers hebben wij gemerkt dat de zorg aan huis vaak veel beter aangevuld kan worden. Soms is er meer nodig om zo lang mogelijk zelfstandig, maar vooral ook prettig thuis te kunnen wonen. Door ZorgMies kunnen wij van betekenis zijn voor cliënten en mantelzorgers in deze regio.”

Vertrouwd gezicht

ZorgMies Midden-Salland stelt zich ten doel dat mensen zo lang en fijn mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. “Mantelzorgers hebben vaak een druk leven met een gezin, werk, sociale contacten, sport en huishouden. Hoe fijn is het dan wanneer er wekelijks een vertrouwd gezicht langskomt om deze zorg even uit handen te nemen? Iemand die betrokken is, zorgzame aandacht geeft en helpt bij alle kleine dagelijkse dingen of om gewoon gezellig koffie te drinken, te praten of samen op pad te gaan. Een ZorgMies kan daarmee het verschil maken voor de mantelzorger. Mantelzorgen doen wij samen, dat hoeft u niet alleen te doen”, aldus Marjo en Sienke.

De perfecte match

“Na een uitgebreid kennismakingsgesprek zoeken wij naar de perfecte match tussen de cliënt en de ZorgMies. Cliënten hebben een stem in wie hun ZorgMies wordt. Er moet een klik zijn, een gevoel van maatjes. De ZorgMiesen worden zorgvuldig geselecteerd. Zij hebben levenservaring, zijn zorgzaam, inlevend en kunnen een goed gesprek voeren. Zo maakt ZorgMies het leven leuker!”

Contact

Kijk voor meer informatie op: www.zorgmies.nl,
mail naar midden-salland@zorgmies.nl of bel met ZorgMies Midden-Salland via
telefoonnummer: 0572-700 262. Wij zijn werkzaam in de volgende gemeenten:
Raalte, Dalfsen, Ommen, Hellendoorn,
Olst/Wijhe en omliggende dorpen.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...