Het AVRO programma Opsporing Verzocht laat dinsdagavond beelden zien van de overvaller van een fotowinkel in Colmschate. Op bewakingsbeelden van WC Colmschate is de dader te zien.

Deventer – Overval op fotowinkel in Opsporing Verzocht

Op dinsdagmiddag 11 januari rond half zes overviel een onbekende jongeman een fotowinkel op de Stationsweg in Colmschate (gemeente Deventer). Op het moment van de overval is de 64-jarige eigenaresse alleen in de zaak. Ineens staat er een jongeman met een vuurwapen voor haar. Hij eist geld, maar de vrouw wordt zo boos dat zij in een reflex een rek beet pakt en tegen de jongeman aan duwt. Die slaat met het vuurwapen de eigenaresse tegen het hoofd, waardoor zij gewond raakt. Hierna rent de overvaller weg via de Stationsweg in de richting van de spoorwegovergang.

De eigenaresse herinnert zich dat de onbekende jongeman een paar uur eerder al in de winkel is geweest. Hij vroeg toen wat het kostte om pasfoto’s te laten maken. Toen hij de prijs hoorde ging hij weer weg. Op bewakingsbeelden van het winkelcentrum is de jongeman te zien rond het moment dat hij om de prijs van pasfoto’s vroeg. De onbekende jongeman is tussen de 18 en 20 jaar oud en 1.70 tot 1.75 meter lang en mogelijk lichtgetint. Hij heeft een tenger postuur, zwart haar en donkere ogen. Hij droeg een zwarte jas met capuchon en een donker petje. Hij sprak accentloos Nederlands. Op de bewakingsbeelden is goed te zien, dat hij een opvallende rugzak draagt.

De politie hoopt in contact komen met mensen, die de jongeman op de bewakings-beelden herkennen, hem op dinsdag 11 januari rond half zes bij de fotowinkel hebben gezien of in het algemeen informatie hebben over deze overval. De uitzending begint dinsdagavond 29 maart om 21.50 uur op Nederland 1.

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles neemt voor IJsselderby afscheid van Jeroen Veldmate

Jeroen Veldmate neemt zondag afscheid van Go Ahead Eagles. De verdediger maakte ...