New Deventer Collective geeft talenten uit de regio een podium bij het Burgerweeshuis

Op vrijdagavond 6 mei staat jongerentalentenplatform: New Deventer Collective (NDC) met hun jaarlijkse showcase op het podium van het Burgerweeshuis.


NDC Showcase 2022

Dit jaar staan er maar liefst 10 acts op de line-up. Een divers programma bestaande uit singer-songwriters, punk/rock bands, rappers en elektronische livesets. Tijdens de showcase laten de leden zien waar ze afgelopen jaar aan hebben gewerkt en hoe zichzelf hebben ontwikkeld. Als buitenstaander een uniek moment om te aanschouwen wat aanstormend talent uit Deventer te bieden heeft. Zoals Daniel Brooke, Ilka Tonnaer, Oorspray, Hannes Hol en nog veel meer.

Platform voor jong talent

NDC is hét platform in Deventer voor beginnende, jonge artiesten. Zowel muzikanten, kunstenaars, vormgevers, fotografen als videomakers vallen binnen het collectief. De kracht van NDC is het bundelen van deze talenten en brengt op deze manier artiesten met elkaar in contact. Leden kunnen zich door ontwikkelen, van elkaar leren en elkaar inspireren.

Talentontwikkeling bij het Burgerweeshuis

NDC is in 2016 gestart en maakt deel uit van het talentontwikkelingstraject van het Burgerweeshuis. Het collectief telt momenteel 52 leden. De leden kunnen gebruik maken van de burgerstudio, masterclasses en schrijversdagen en samen covers opnemen op ludieke plekken in Deventer. Gedurende het jaar worden er, met verschillende partners zoals de Colored Monkeys en het Burgerweeshuis, podiummogelijkheden gecreëerd. Dit jaar staan er bijvoorbeeld in de zomer een aantal jamsessies op het Vogeleiland op de planning.

Niet stil gezeten

Als collectief, wat centraal staat om creatievelingen samen te brengen, waren de corona restricties knap lastig. Echter zorgt de drang om te creëren altijd voor creatieve oplossingen.  Zo is onder andere de Showcase van 2021 opgenomen en te bekijken via YouTube. Een klein voorproefje van het spektakel wat zich dit jaar gaat ontpoppen. Daarnaast vonden de maandelijkse masterclasses in 2021 online plaats.

Tickets voor de showcase zijn te koop via: https://burgerweeshuis.stager.nl/web/tickets/111078231

Mocht je meer willen weten over het New Deventer Collective? Neem dan een kijkje op newdeventercollective.nl.

New Deventer Collective wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Deventer, Het Burgerweeshuis en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...