Nationale Ziekendag en Zonnebloem

Ook dit jaar heeft de Zonnebloem regio Deventer met haar 14 afdelingen en de Welfare aandacht besteed aan haar zieke medemens. Op zondagmorgen 11 september zijn alle patiënten in het Deventer Ziekenhuis verrast met een kort bezoekje van een vrijwilliger van de Zonnebloem. Voor de kinderen was er een presentje en voor de volwassenen een plantje, een aandachtskaartje en een tekening gemaakt door kinderen van de christelijke basisschool De Rank en de islamitische school De Zonnebloem uit Deventer. Ook is op diverse plekken in het ziekenhuis een plant met aandachtskaarten neergezet. Op zaterdagmiddag 10 september hebben we bij een achttal verzorgins-en verpleegtehuizen planten en aandachtskaarten bezorgd. Dit alles is mogelijk gemaakt met de inzet van 36 vrijwilligers.

Daarnaast hebben alle afdelingen de bij haar bekende ziekenhet afgelopen weekend thuis bezocht en een attentie met aandachtskaart gegeven. De reacties van de mensen thuis en in het ziekenhuis op deze blijk van aandacht en medeleven is telkens weer hartverwarmend.

Over de Zonnebloem: Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen, zowel jong als oud. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. En dat geldt ook voor onze honderden vrijwilligers. Samen laten we elke dag zien dat er véél meer kan dan je denkt!

Wilt u in de toekomst ook in aanmerking komen voor de activiteiten of huisbezoeken van de Zonnebloem of als vrijwilliger aan de slag, dan kunt u zich aanmelden via onze website: www.zonnebloem.nl/deventer of bellen naar de regiosecretaris 0570-671216

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...