Nationaal Circus Hollandia is klaar voor het circusfeest voor de hele familie

Een gevarieerd programma, vol humoristische en spectaculaire acts. Het neergestreken circus aan de Ronald Holstlaan in Deventer belooft heel wat.

Een rondleiding door gastheer Marcel Bergema geeft een mooi kijkje achter de schermen van dit immense bedrijf. Het boegbeeld van dit ervaren circus is Milko Steyvers, de kleine man met een grote faam binnen de circuswereld, die ons vrolijk te woord staat. Hij is opgegeroeid in de circuswereld en doet dit al jaren in de vorm van een clownact. “Als je eenmaal hier werkt, dan wil je nooit meer iets anders, het is een grote familie. Echt een dorp. En we lossen alles samen op. Natuurlijk is er wel eens wat, maar het is snel gesust.”

Circus Renz

Veel medewerkers komen van circus Renz, dat in 2015 failliet ging. Ze pakken de boel weer op en hier staat dan ook een professioneel circus dat al in vele plaatsen in Nederland heeft gestaan met de tent tot de nok toe vol.

Terwijl ik de attributen voor de acts, inclusief King Kong mag bewonderen, lopen de medewerkers vrolijk fluitend door de immense tent.

Gastheer Marcel vertelt ook dat hij de opbouwers nooit hoort klagen. Vandaag de laatste loodjes voor de grote openingsvoorstelling van vanavond. “De kaartverkoop gaat hard, mensen vinden het weer fijn om er even met het hele gezin er uit te zijn” Hij laat de enorme generatoren zien, waarmee de tent verwarmd wordt. “Je hebt gasten toch twee-en een half uur binnen, dus we willen niet dat ze het koud krijgen”

Foto: Sonja Veneman

Geen wilde dieren

De overheid heeft verboden nog grote en wilde dieren, zoals leeuwen, olifanten en paarden als circusacts te laten zien maar er zijn wel enkele dieren te zien. Bijzondere papegaaien zijn hier te zien.

Holland’s got Talent
Even later maak ik kennis met Amber Karstens. Zij is dit jaar voor het eerst meereizend met dit circus met een act met haar honden, een stel gedreven bordercollies. Zij is bekend van Holland’s got Talent, vorig jaar werd ze derde. Zij sprak destijds al uit dat ze graag in een groot circus wilde werken en nu staat ze er!

“Ik merk dat de honden er zelf plezier aan beleven, anders zou dit niet vol te houden zijn, vertelt Amber.” “Dit plezier is zeker te zien, ik ben haar grootste fan, het is zo knap wat ze doet, ” voegt Milko er aan toe.

In onderstaande video vraag ik Milko en Amber of ze last hebben van podiumvrees:

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...