Naar buiten in de voorjaarsvakantie

30 januari 2020

Naar buiten in de voorjaarsvakantie

Voor elk wat wil

In het buitencentrumcentrum van Staatsbosbeheer de Sallandse heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal is ook in de voorjaarsvakantie weer van alles te doen en te beleven.

U dagje uit in de natuur begint in het Buitencentrum. Voor klein en groot zijn er diverse activiteiten van ‘Loop naar de Maan’ wandelingen tot nestkastjes timmeren. Van een vroege wandeling tot een wandeling in de avondschemering.

Naast diverse georganiseerde activiteiten waarvoor u online kunt reserveren is er altijd ruimte genoeg in het bos om zelf een rondje door het speelbos te maken, op bezoek te gaan bij de kabouters of op eigen gelegenheid een mooie wandeling te maken. Na het halen van de frisse neus is het prima vertoeven in het restaurant Buitengewoon Lekker.

Op zondag 9 februari en zaterdag 7 maart organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met de Sterrenwacht Hellendoorn ‘Loop naar de Maan’ wandelingen. Het beloven weer prachtige belevenissen te worden met een binnen- en buitenprogramma met als thema’s de Maan en het belang van donker voor de natuur.

Of ga met de (klein)kinderen het bos in en ontdek het bos eens op een heel andere manier. Deze bossafari vol spel en ontdekkingen wordt op woensdagmiddag 19 en 26 februari georganiseerd.

Wilt u vroeg uit de veren en de natuur zien ontwaken ga dan zondag 23 februari mee een gids het ochtendgloren tegemoet. De wandeling start om 7.00 uur. Ben u niet zo’n vroege vogel, maar meer avondmens. Sluit dan zaterdag 15 februari uw dag af met een avondwandeling over de berg.

Dinsdag 18 februari en zondag 1 maart kunt u mee op pad met een natuurgids voor een wandeling door het bos en over de heide. Onderweg hoort u de verhalen over de natuur, cultuurhistorie en heet ontstaan van de Sallandse Heuvelrug.

Ook aan de mensen die liever met de handen werken is gedacht. Kom bijvoorbeeld vrijdag 21 februari nestkastjes timmeren en zorg zo voor onderdak voor uw tuinvogels. Altijd al willen weten wat een uil zo al eet kom dan zondag 16 februari braakballen uitpluizen.

Wilt u zich echt een keer onderdompelen in de atmosfeer van het bos. Ga dan dinsdag 25 februari mee ‘bosbaden’. Vertraag je tempo en geniet met al je zintuigen. Kom uit je luie stoel of achter je beeldscherm vandaan en dompel je onder in de kleuren en geuren van het bos.

Voor meer informatie en reserveringen zie onze website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

Graag ontvangen wij u in het Buitencentrum. Het startpunt voor uw dagje uit in de natuur.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...