Museum De Waag tijdelijk gesloten vanwege groot onderhoud

Van 13 maart t/m 22 juni 2017 is Museum De Waag gesloten. In die periode wordt er in samenwerking met de Gemeente Deventer groot onderhoud uitgevoerd aan het gebouw, wat niet te combineren is met het tonen van collectiestukken. Deventer Verhaal grijpt deze gelegenheid aan om een open en welkom entree-gebied te ontwikkelen met een moderne museumwinkel en een nieuwe innovatieve expositie.

Vergezichten in Museum De Waag
Deventer Verhaal verwelkomt bezoekers vanaf 23 juni graag binnen de nieuwe deuren van Museum De Waag bij Vergezichten. Deze tentoonstelling laat de geschiedenis van Deventer zien in vijf historische tijdlagen, van haar ontstaan rond 600, via de komst van de Vikingen, de bloeitijd van de Hanzestad tot het heden. Vijf historische personages, waaronder Lebuïnus, Catharina Simons en Leo Halle, leiden de bezoeker door de hoogtepunten van de stadsgeschiedenis. De tentoonstelling is onderdeel van de visie van Deventer Verhaal ‘de stad als museum’. Op drie punten in de stad worden zogenaamde ‘Verderkijkers’ geplaatst die een kijkje in het verleden en de toekomst van Deventer laten zien via augmented reality. De (semi)permanente expositie zal elke zomer weer terugkeren met andere collectiestukken, nieuwe historische personages en historische 3D-constructies van gebouwen.

Gerard ter Borch in de Stadsetalage
Terwijl Museum De Waag tijdelijk gesloten is, kunt u in de Stadsetalage op het Grote Kerkhof topstukken uit de Deventer collectie bekijken. Midden april opent de tentoonstelling Magistraal. Gerard ter Borch in Deventer. 2017 is een jaar met een dubbel jubileum. Het is de 400ste geboortedag van Gerard ter Borch, de beroemdste schilder van Deventer. Daarnaast is het de 350ste verjaardag van de Magistraat, het imposante groepsportret dat de schilder in 1667 in opdracht van het stadsbestuur vervaardigde. De tentoonstelling geeft een goed beeld van de elite van de stad en van de typerende portretstijl van Ter Borch in zijn Deventer periode.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...