Metaalsector staakt volgende week opnieuw voor nieuwe cao

Opnieuw wordt er gestaakt in de metaalsector. Volgende week leggen bedrijven in Overijssel het werk neer, onder meer om vijf procent meer loon te eisen. De vakbonden FNV, CNV en De Unie hebben deze staking aangekondigd.

Nog altijd is er geen nieuwe cao gesloten tussen de vakbonden en de werkgevers. De onderhandelingen zitten muurvast. De werknemers willen een loonsverhoging van vijf procent, meer vakantiedagen, vaker vaste contracten en een regeling om eerder met pensioen te kunnen.

Op dit moment liggen de de twee partijen ver uit elkaar, zegt de FNV. “Met een belabberd loonbod van gemiddeld slechts 1,4% procent en tal van verslechteringen op veel terreinen blijven de werkgevers nog altijd een nieuwe cao in de Metaal & Techniek blokkeren.”

Deventer en Hengelo

De stakingen van volgende week zijn dinsdag en donderdag. Werknemers leggen dan voor 24 uur het werk neer. Twentse metaalmedewerkers kunnen dinsdag samenkomen bij het FBK Stadion. Donderdag zijn werknemers in de regio Deventer aan de beurt. Daar wordt bij het FNV-kantoor de staakstraat ingericht.

Ook in de Achterhoek en in de regio Arnhem en Nijmegen zijn stakingen aangekondigd.

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...