Zondagavond 22 februari zijn twee meisjes van 16 en 17 jaar oud (afkomstig uit Apeldoorn en Wenum Wiesel) omgekomen bij een verkeersongeluk op een kruispunt in Wenum Wiesel.

Meisjes overleden na noodlottig ongeval

De meisjes zaten samen op een bromfiets en kwamen in botsing met een personenauto. Het ongeluk vond rond 17:50 uur plaats. Een 63-jarige automobilist uit Vaassen naderde het kruispunt vanaf de Berenbergh, komende uit de richting Elburgerweg.

Bij het kruispunt wilde hij rechtdoor rijden. De meisjes op de bromfiets naderden het kruispunt vanaf de Windhoek. Uit eerste onderzoek van de Verkeersongevallendienst van de politie blijkt dat de meisjes de van rechts het kruispunt oprijdende automobilist waarschijnlijk te laat hebben opgemerkt. Ze hebben nog geprobeerd te remmen, maar zijn hierbij met de bromfiets onderuit gegaan en vervolgens tegen de auto aangegleden. Beide meisjes zijn ter plekke aan hun verwondingen overleden.

Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld. De Verkeersongevallendisnet van de politie kwam ter plaatse om een onderzoek in te stellen. De automobilist is op het politiebureau een uitgebreide verklaring afgenomen. Uit de eerste berekeningen van de Verkeersongevallendienst blijkt dat de automobilist niet harder heeft gereden dan de ter plaatse toegestane maximum snelheid van 60 km per uur.

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene gaat in 2024 voor meer sfeer en beleving

RAALTE – Wie aankomende editie van Stöppelhaene het terrein op loopt, zal ...