Meer dan 100 nieuwbouwwoningen St. Jozeflocatie

Op de St. Jozeflocatie, het gebied tussen de Van Oldenielstraat en Gerard van Swietenstraat, komen nieuwbouwwoningen. De afgelopen maanden heeft de ontwikkelaar een plan voor het voormalig ziekenhuisterrein gemaakt. In totaal is er ruimte voor 113 woningen.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Met de ontwikkeling van de St. Jozeflocatie wordt een bijzondere en unieke woonomgeving toegevoegd aan de stad. Een plek voor senioren, gezinnen, maar ook voor mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Denk aan dementie. Met meer dan 100 woningen op een prachtige locatie is dit een mooie bijdrage aan de nieuwbouwopgave.”

Sociale huur en zorgappartementen

Het plan is om 40 appartementen in de categorie sociale huur te bouwen. Deze worden verhuurd door Rentree aan mensen met een zorgvraag. Verder komen er 30 appartementen voor intramurale zorg. Dat gaat om zorgeenheden, bedoeld voor mensen met psychogeriatrische aandoeningen (bijvoorbeeld dementie).

Vrijesectorwoningen

Uit onderzoek komt naar voren dat gezinnen met opgroeiende kinderen en senioren geïnteresseerd zijn in deze locatie. De ontwikkelaar bouwt 43 vrijesectorwoningen voor deze doelgroepen. Dat gaat om 16 rijwoningen, 24 twee-onder-een-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen. Bij 40% van de woningen is het mogelijk om levensloopbestendig te bouwen met een bad- en slaapkamer op de begane grond.

Het college van B&W heeft ingestemd met het (ontwerp-)bestemmingsplan. Het plan ligt de komende periode ter inzage. Daarna wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...