AMSTERDAM - Maurice de Hond hoeft 'klusjesman' Michaël de Jong geen 250 duizend euro te betalen voor het beschuldigen van De Jong voor de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg in 1999.

Maurice de Hond hoeft ‘klusjesman’ niet te betalen

Dat heeft de rechtbank in Zwolle bepaald in de zaak die De Jong had aangespannen. De Jong liet in 2007 ook beslag leggen op het huis van De Hond en wilde het verkopen. De rechtbank heeft nu bepaald dat het beslag moet worden opgeheven.

De Jong claimde dat De Hond eerdere uitspraken van de rechter had overtreden door hem opnieuw aan te wijzen als dader in de Deventer moordzaak. De rechtbank bepaalde in 2007 dat De Hond de klusjesman niet langer in het openbaar in verband mag brengen met de Deventer moordzaak. De Hond moet vijfduizend euro betalen voor iedere keer dat hij de klusjesman aanduidde als de verdachte van de moord op weduwe Wittenberg. Dat zou de opiniepeiler vijftig keer hebben gedaan.

Volgens de rechtbank zijn de uitlatingen waar De Jong op doelt al gedaan voordat de rechtbank in Amsterdam destijds bepaalde dat De Hond De Jong niet langer mag beschuldigen. In dat vonnis staat niet dat De Hond alle eerdere uitlatingen moet verwijderen van zijn websites en weblogs.

De Hoge Raad bepaalde vorig jaar dat De Hond in 2009 terecht een voorwaardelijke celstraf van twee maanden heeft gekregen voor het beschuldigen van De Jong voor de moord in 1999. Voor die moord heeft Ernest Louwes tien jaar cel uitgezeten.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...