Lions Raalte Badeendenrace goede doelen

Lions Club Raalte houdt zaterdag 26 september voor de vierde keer een badeendenrace op het Overijssels Kanaal. Dit jaar gaat de opbrengst naar Savas en de Stichting Care4BrittleBones. De lotenverkoop gaat in augustus van start. De badeendenrace is voor de Raalter serviceclub inmiddels een beproefd concept om geld bijeen te brengen voor goede doelen. Er is in de afgelopen jaren geld ingezameld voor de aanschaf van instrumenten voor mensen met een beperking, de Melodies, en voor nieuwbouw van Hospice De Cirkel in Raalte.

Savas
Het eerste goede doel dit jaar is Savas,. De Sallandse Vereniging voor Aangepast Sporten helpt iedereen die bij het zwemmen hulp nodig heeft, bijvoorbeeld bij watervrees, lichamelijke of verstandelijke beperking. Een aantal sporters heeft het inmiddels geschopt tot de wedstrijdploeg, die op regionaal, nationaal en internationaal niveau acteert. Niet onverdienstelijk, want enkele zwemmers doen dit jaar mee aan de Olympic World Games 2015 in Los Angeles. Savas betaalt van de opbrengst van de badeendenrace een deel van de reis en het verblijf van deze sporters.

Brozebottenziekte
Het andere goede doel is Stichting Care4BrittleBones, die door middel van onderzoek de kwaliteit van leven wil verbeteren voor mensen met de brozebottenziekte Osteogenenesis Imperfecta. De stichting geniet regionale bekendheid via de actie WoeStijnralley 2015 voor de jonge Stijn uit Wesepe die aan de ziekte lijdt. OI is met circa 1000 patiënten een zeldzame aandoening en daardoor is er amper geld voor onderzoek.

Lotenverkoop
Lions Club Raalte start in augustus met de verkoop van de loten, waarvan de nummers overeenkomen met de nummertjes van de badeenden. Er zijn tientallen prijzen te winnen, waaronder een mountainbike van 900 euro, een televisie van 400 euro en een jaar lang bloemen.

De loten kosten dit jaar twee euro per stuk of vijf euro per drie. De loten worden onder meer verkocht via de Pompdagen in Heino, Stöppelhaene in Raalte en de Ponymarkt in Heeten. Loten zijn ook te koop via het secretariaat van Lions Club Raalte, via raalte@lions.nl of tel. 0572 38 25 76.Badeendenrace 2014 Raalte klein SITE

 

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...