Het Nederlandse Symfonie Orkest krijgt een subsidie van 10 miljoen euro van de provincie Overijssel.

Zwolle – Cultuur mag 10 miljoen kosten uit de zak van de belastingbetaler in Overijssel

Een meerderheid van CDA, PvdA, VVD en D66 steunt het voorstel dat het provinciebestuur daarvoor heeft gedaan. Daarmee lijkt de toekomst van het orkest gered, want het Rijk wil vanaf volgend jaar flink korten op de jaarlijkse subsidie van 6 miljoen euro. De PVV is zeer kritisch op het reddingsplan van de provincie. Volgens de partij bezoekt maar een handjevol mensen de concerten. Deze miljoenensubsidie kan volgens de PVV beter gebruikt worden voor producties die het grote publiek bereiken.

Ook ChristenUnie en SGP vinden het gesubsidieerde bedrag wel erg hoog. De komende jaren gaat het Nederlands Symfonie Orkest proberen via sponsors en een nieuw marketingbeleid vanaf 2018 grotendeels op eigen benen te staan. Mede daarom werd de naam gewijzigd. Over twee weken neemt de provinciale politiek een besluit over de miljoenensubsidie.

Toch vreemd dat de crisis op financieel gebied de bestuurders van de provincie niet lijkt te deren. De subsidiekluis zit kennelijk nog steed vol. De belastingbetaler moet het allemaal maar met lede ogen aanzien. Provinciebestuur volgende keer dan maar graag anders samenstellen, zoals de kiezer het ook wilde!

Over Salland TV

x

Check Also

Winters weerbeeld houdt nog aan

Ook het tweede gedeelte van de week staat in het teken van ...