Leontien Ladies Ride 13 juni 2015 in Hardenberg

Het sportieve feest voor de actieve vrouw is in 2015 alweer aan haar elfde jaargang toe. Leontien Ladies Ride kent ieder jaar twee edities en doet tijdens de eerste editie Hardenberg aan. Het succesvolle fietsevenement werd in 2005 door Leontien Zijlaard-van Moorsel geïnitieerd. Doel van Leontien Ladies Ride is vrouwen meer te laten bewegen en te laten ervaren hoe prachtig Nederland is op de fiets. Inmiddels hebben duizenden vrouwen op die manier kunnen ervaren wat ons land te bieden heeft. Voor Leontien betekent haar Ladies Ride vooral sportief plezier en saamhorigheid. Met duizenden vrouwen over landelijke en bosrijke paden fietsen en elkaar een hand toesteken als dat nodig is. Met z’n allen lachen en dollen met een gemeenschappelijk doel: de eindstreep halen! Kortom, samen plezier beleven en sportief genieten van de natuur. Leeftijd speelt geen rol en het is al helemaal geen wedstrijd. Fietsen en genieten, daar draait het om tijdens Leontien Ladies Ride.

Leontien Ladies Ride kent dit jaar twee edities. De nieuwe editie in Hardenberg bijt op zaterdag 13 juni 2015 het spits af. “Ik ben erg blij dat, na drie jaar Raalte, het evenement met Hardenberg opnieuw de prachtige fietsomgeving van Oost-Nederland zal aandoen”, aldus de meervoudig olympisch- en wereldkampioene. De tweede Leontien Ladies Ride van dit jaar vindt op zondag 20 september 2015 traditiegetrouw plaats in Rotterdam-Alexander.
Het evenement in Hardenberg wordt in samenwerking met de gemeente Hardenberg en Stad Hardenberg Promotie georganiseerd. Deze samenwerking geldt vooralsnog voor een jaar met een eventuele verlenging naar drie jaar. Roelie Brink van Stad Hardenberg Promotie: “Na Olympia’s Tour in 2007 zijn we bijzonder trots dat we opnieuw een groot fietsevenement in Hardenberg mogen verwelkomen. Het past perfect in ons jaarprogramma. We maken er een groot feest van met leuke activiteiten.”

Burgemeester Peter Snijders is verheugd met de komst van de gezelligste fietstocht van Nederland naar Hardenberg: “De gemeente Hardenberg biedt het perfecte decor voor Leontien Ladies Ride. In het prachtige Vechtdal en Reestdal hebben we vele kilometers aan mooie fietspaden en diverse overnachtingsmogelijkheden. Ik hoop dat veel actieve inwoonsters uit de regio Hardenberg op 13 juni op de fiets stappen en een gezellige sportieve dag beleven. Ook dat is de kracht van gewoon doen!” Ook dit jaar staat het evenement gedeeltelijk in het teken van het Leontienhuis. Voor iedereen die meedoet aan Leontien Ladies Ride doneert C&A Foundation een bedrag van € 2,50 aan het Leontienhuis. Dit inloophuis voor mensen met een eetstoornis in de gemeente Zuidplas wordt komende zomer officieel geopend. Inschrijven voor de twee verschillende edities van 2015 kan vanaf nu via de website : www.leontienladiesride.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...