Leerlingen Het Stormink worden ondernemers

Eind december zijn leerlingen van de onderbouw van Het Stormink gestart met een bijzonder lestraject. Dit komt voort uit een gezamenlijk project van het Ondernemershuis Deventer, MKB Deventer en Rabobank Salland. De bedoeling is om leerlingen al op jonge leeftijd te laten ervaren hoe het is om een bedrijf te starten. Dat daar veel belangstelling voor is laat het hoge aantal aanmeldingen wel zien.

De lessen
De leerlingen zijn verdeeld in 13 groepen. Die groepen krijgen elk vijf workshops: ‘Business Model Canvas’ via Coconcepting; ‘verdienmodellen/finance’ via de Rabobank; ‘marketing/sales’ via Personal Sense en twee werksessies. Elke groep wordt geadopteerd door een Deventer ondernemer. Die fungeert tijdens het project, dat loopt tot aan de zomervakantie, als mentor, vraagbaak en begeleider.

Het project is geïntegreerd in het lesprogramma van Het Stormink. Leerlingen krijgen van de leerkracht Nederlands een cijfer voor het ondernemingsplan (schrijfopdracht) en de pitch (presentatieopdracht). Hetzelfde geldt voor economie. De opdrachten in dit project vervangen dus een aantal reguliere schoolopdrachten.

Op 7 maart 2017 pitchen de ondernemers in de dop hun plannen voor een jury. In die jury zit onder anderen een vertegenwoordiger van Rabobank Salland. Bij een kansrijk plan zal deze een ondernemerskrediet verstrekken. Daarna starten de ondernemers hun bedrijf.

De initiatiefnemers:

Het Stormink
Deventer school voor onderbouw vmbo, havo, atheneum, atheneum-tto en isk.

Het Ondernemershuis Deventer
Het Ondernemershuis Deventer (OHD) is de place to be voor iedereen die met plannen rondloopt om een eigen bedrijf te beginnen. Het OHD heeft de expertise in huis om de ondernemer in spe op weg te helpen, bijvoorbeeld met het schrijven van een gedegen ondernemersplan of het opzetten van een mooi netwerk. Ook gevestigde ondernemers en ondernemers in zwaar weer kunnen door het OHD worden begeleid. Steeds meer ondernemers weten dat te waarderen. In 2015 hielp het OHD ruim 300 klanten verder op het ondernemerspad.

Rabobank Salland
Rabobank Salland wil startend ondernemerschap en (duurzame) innovatie stimuleren en zo een bijdrage leveren aan het ondernemerschap en de economie van Salland. De bank is sponsor van diverse activiteiten zoals het Startival. Door gebruik te maken van het uitgebreide netwerk van de bank, kunnen starters en gevestigde ondernemers verbindingen maken met andere startups, het bedrijfsleven en potentiële investeerders.

MKB Deventer
De grootste mkb-vereniging van Nederland met zo’n 1200 leden. MKB Deventer zet zich elke dag in voor een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in Deventer en directe omgeving en ondersteunt daarvoor vele activiteiten en initiatieven op dit gebied.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...