Laurens Knippenborg nieuwe trainer Rohda Raalte

Na 7 jaren hoofdtrainer te zijn geweest van RKZVC uit Zieuwent start Laurens Knippenborg (65) het komend seizoen als hoofdtrainer bij Rohda Raalte. Knippenborg is afgelopen seizoen, ondanks geduchte concurrentie, bekroond met de Rinus Michels Award als beste amateurtrainer van Nederland. Bij RKZVC begon Knippenborg als trainer in de derde klasse. Na drie kampioenschappen op rij speelt de club sinds vorig seizoen in de Hoofdklasse. Knippenborg was in het verleden tien jaar trainer bij AZSV uit Aalten en daarnaast is hij kortere periodes werkzaam geweest bij clubs als SDOUC, DVC ’26, DFS Opheusden en Nunspeet.

In het seizoen 2018/2019 streden Rohda Raalte en RKZVC om de titel in de eerste klasse en kwamen Knippenborg en Rohda Raalte elkaar al eens tegen op het veld. Naast het feit dat de ploeg van Knippenborg destijds uiteindelijk aan het langste eind trok had Rohda Raalte als club een goede indruk achtergelaten bij de oefenmeester uit Zieuwent. Toen bekend werd dat de huidige hoofdtrainer Frank Tempelman na het einde van dit seizoen na een periode van 4 ½ jaar zal gaan stoppen bij Rohda Raalte waren wij als club blij verrast met de interesse van Knippenborg.

Knippenborg vindt zichzelf als trainer goed bij Rohda Raalte passen. Uit de gevoerde gesprekken bleek dat hij bezeten is van het spelletje en dat alles draait om ontwikkeling en prestatie. Het draait daarbij zeker niet enkel om de korte termijn maar zeker ook om de lange termijn. Zijn werkwijze om spelers en het team beter te maken wordt daarbij continu ondersteund door videoanalyses, data en statistieken. Naast het eerste team zal hij ook nadrukkelijk de verbinding gaan zoeken met de opleidingsteams zoals het tweede, het derde en JO-19-1. De gedeelde visie en passie vormden de basis om met elkaar in zee te gaan.

Wij wensen Laurens Knippenborg veel succes en plezier bij Rohda Raalte.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Lokaal FNV Vechtdal bijeenkomst

Lokaal FNV Vechtdal organiseert een bijeenkomst voor medewerkers in  de Verpleegtehuizen, Verzorgingstehuizen ...