Een busongeluk in Spanje heeft aan zes mensen het leven gekost. Dat meldden het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Rotterdamse bedrijf Sundio Group vrijdag.

 

Landelijk – Zes Nederlanders verongelukt met reisbus

De meeste passagiers in de bus hadden hun vakantie geboekt bij een van de merken van Sundio Group: Sunweb, Jiba en Evenements Reizen. Eerder op de ochtend was er onduidelijkheid over het aantal doden, dat volgens de Sundio Group en alarmcentrale SOS International acht bedroeg. De oorzaak van de verwarring is niet bekend.

De bus, die op de terugweg was van een excursie naar Barcelona, is door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt. Het busongeluk vond plaats in de scherpste bocht van de oostelijke kustregio Maresme. Op de afslag van de C-32 ter hoogte van het dorp San Pol de Mar geldt een adviessnelheid van 40 kilometer per uur.

Bijna alle inzittenden van de bus waren Nederlanders, op de chauffeur na, aldus directeur Joost Romeijn van Sundio. De 65 passagiers zijn van alle leeftijden. ”De jongste is 5, de oudste tot in de 60”, aldus Romeijn vrijdagochtend.

De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Calella, Mataró, Badalona en Gerona. Volgens een ooggetuige werden hierbij taxi’s ingezet om de gewonden te vervoeren. Het hospitaal San Pau in Barcelona bevestigde dat een gewonde Nederlandse buspassagier daar nu geopereerd wordt. Verder wilde het ziekenhuis niets zeggen. (ANP)

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...