Drie PvdA-wethouders uit het vorige college liggen in Utrecht onder vuur omdat ze in totaal acht ton gemeenschapsgeld weggaven in strijd met de geldende regels.


Landelijk – PvdA wethouders strooiden met 800.000 euro onterechte subsidie

Het geld werd verdeeld over diverse projecten in vier krachtwijken. Naast de ten onrechte uitgekeerde subsidie aan de stichting Jongeren in Actie (JIA) gaat het om tien andere bewonersinitiatieven. Zij kregen zonder goedkeuring van de burgemeester en de toenmalige CDA-, VVD- en CU-wethouders meer dan 50.000 euro subsidie. Voor een subsidie boven de 50.000 euro is instemming van het hele college nodig.

Na aandringen van de gemeenteraad zegde wethouder Bosch toe de lijst volgende week openbaar te maken. Maar de fracties willen meer. In totaal is de afgelopen twee jaar 3,8 miljoen naar bewonersinitiatieven in de krachtwijken gegaan. De raad wil weten hoe en waaraan dit bedrag is besteed en eist een diepgaand onderzoek. Van Asperen (D66) wil een ‘grondig onderzoek’. PvdA-wethouder Bosch moest diep door het stof. Hij erkende dat er fouten zijn gemaakt. Hij gaf uiteindelijk toe dat door zijn eigen slordigheid het beeld was ontstaan dat PvdA-bestuurders zomaar subsidie uitdelen.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...