In de bossen van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug staat een originele Schaapskooi.


Lammetjesdag bij schaapskooi Twilhaar

Gedurende de wintermaanden is er weer een echte kudde schapen in en bij de kooi. Inmiddels is deze kudde enorm uitgebreid met vele lammetjes.

Zondag 16 februari zal het er dan ook gezellig toeven zijn.De schaapskudde graast op de heide en op de weilanden rondom Schaapskooi Twilhaar. Zondag 16 februari tussen 13.30 uur en 17.00 uur is de herder met zijn schapen bij de kooi en hij zal graag het één en ander vertellen en laten zien over de kudde en de vele lammetjes.

De geluiden van de accordeon en een knisperend vuurtje maken het plaatje compleet. Voor de liefhebber zal er tegen vergoeding chocolademelk en glühwein geschonken worden.

Vanaf de schaapkooi kan men met de huifkar een ritje naar de heide maken. Kosten voor deze leuke tocht zijn €4 voor volwassenen en €3 voor kinderen. Er zijn die middag meerdere ritten welke starten bij de schaapskooi. Hiervoor kan niet gereserveerd worden.

De schaapskooi Twilhaar is alleen wandelend of fietsend te bereiken. Vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug leidt de rode wandelroute langs de kooi, dit is ongeveer 2 kilometer wandelen. Ook een korte verlenging van het Speelbospad brengt u naar de schaapskooi.

Met de auto kunt u tegenover Rendac aan de N35 het bos in, maar de kooi zelf is niet met gemotoriseerd vervoer te bereiken

Over Salland TV

x

Check Also

Reuring in Salland 10 oktober in Olst

Ruim 400 Sallanders hebben samen een toekomstvisie voor Salland gemaakt. De visie ...