Lammergier vandaag twee keer gezien, boven Wijhe en Dalmsholte

De lammergier, die vorige week in Nederland werd gezien en op weg leek naar Overijssel, is vanmorgen daadwerkelijk gezien boven Wijhe en Dalmsholte.

Eerder zei Hans Pohlmann, voorzitter van de Gieren Beschermings Organisatie, al dat het vrij bijzonder is dat een lammergier in ons land wordt gezien. Vandaag meldt hij dat het vrouwtje twee keer is gefotografeerd in onze provincie.

‘Geen idee waar ze landt’

Die vliegt nog wel even, dus ik heb geen idee waar ze landt”, voegt hij daaraan toe. Vorige week vloog het dier, dat hooguit eens in de drie jaar in Nederland wordt gespot, ergens tussen Tilburg en Eindhoven ons land binnen.

Toen ze koers zette richting het noorden zijn meerdere vogelspotters op de dijk bij Deventer en Zwolle gaan staan in de hoop een glimp van het dier op te vangen. Zonder resultaat, want de vogel streek neer op de Veluwe.

Zender op de rug

Nu dus nieuwe kansen. Het dier heeft een zender op de rug en dus weet Pohlmann precies waar ze is. “Als ze in Overijssel neerkomt laat ik het weten”, geeft hij hoop aan de spotters.

Meer willen weten over dit onderwerp? Bekijk het item op de website van RTV Oost

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Gebrekkige Rijksgelden veroorzaken onzeker financieel kader Olst-Wijhe

Al jarenlang staan de financiën van het Rijk richting gemeenten onder druk. ...