Laatste werkzaamheden Wilhelminabrug

Rijkswaterstaat en de aannemer voeren de laatste werkzaamheden uit aan de Wilhelminabrug. De herstelwerkzaamheden aan de verf aan de onderkant van de brug zijn bijna klaar. Daarna worden de laatste schilderwerkzaamheden aan de bovenzijde van de brug uitgevoerd en twee rolopleggingen onder de brug vervangen. Deze werkzaamheden veroorzaken weinig hinder voor het verkeer en omwonenden.

Schilderwerkzaamheden
Op werkdagen van maandag 3 april 09.00 uur tot en met vrijdag 14 april 20.00 uur wordt een klein deel van de stalen hoofdligger aan de bovenzijde van de brug geschilderd. Het verkeer ondervindt hiervan weinig hinder.
· Autoverkeer kan in beide rijrichtingen gebruik maken van de brug, wel worden de rijstroken tijdelijk verschoven om ruimte te maken voor de werkzaamheden.
· Voetgangers en fietsers kunnen in beide richtingen gebruik maken van de eigen voet- en fietspaden op de brug. Op de voet- fietspaden worden lokaal tijdelijke afzettingen geplaatst met pionnen.
Tijdens de IJsselloop op zondag 9 april is de brug volledig beschikbaar voor het verkeer.
·
Vervangingswerkzaamheden
Tijdens inspectie aan de onderzijde van de brug is gebleken dat twee rolopleggingen moeten worden vervangen omdat ze meer slijtage laten zien dan vooraf is ingeschat. Een brugdek krimpt of zet uit door temperatuurverschillen. Deze beweging wordt bij iedere betonnen pijler opgevangen door een stalen rol die mee kan bewegen met de brug. Het is een soort wiel, dat meeloopt met de beweging van de brug. Onder de brug zitten 72 rollen en twee hiervan zijn versleten. De nieuwe rollen zijn besteld maar hebben een lange levertijd. Om de rollen te vervangen wordt de brug enkele millimeters omhoog geduwd. Deze werkzaamheden worden in de nazomer uitgevoerd en veroorzaken geen hinder voor het verkeer of de omgeving.

Bij slecht weer of hoge waterstand in de IJssel kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Gezamenlijk onderhoud
Rijkswaterstaat en de gemeente Deventer werken samen aan het groot onderhoud. Rijkswaterstaat doet dit vanuit zijn rol als brugeigenaar, de gemeente Deventer vanuit haar rol als wegbeheerder van de N344 en eigenaar van het oostelijke deel van de brug.

Actuele informatie
Kijk voor algemene informatie over het project op www.rws.nl/onderhoudwilhelminabrug. U kunt ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.30 uur.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...