Laatste kans voor Moskowicz

de rechterAdvocaat Bram Moszkowicz krijgt donderdag een laatste kans om te proberen zijn carrière als advocaat te redden.

Het Hof van Discipline – de hoogste tuchtrechter voor advocaten – behandelt het hoger beroep in zijn zaak en Moszkowicz zal alles op alles moeten zetten om zijn royement terug te draaien. Hij hoopt dat hij er met een tijdelijke schorsing vanaf komt. Eind vorig jaar besloot de tuchtrechter hem te royeren omdat hij grote sommen contant geld heeft aangenomen zonder dat te melden, en omdat hij zijn jaarrekeningen niet heeft opgestuurd en verplichte studiepunten voor bijscholing niet heeft gehaald.

Minstens even belangrijk waren de klachten van vijf ontevreden ex-cliënten. Zij vertelden de tuchtrechter dat ze grote sommen cash moesten vooruitbetalen, maar dat ze daarvoor niet het werk geleverd kregen waar ze op rekenden. Zo stuurde Moszkowicz soms zonder overleg een kantoorgenoot naar de zitting, terwijl de cliënten er vanuit gingen dat hij zelf hun zaak zou doen. Vaak ontstonden er later conflicten over de eindafrekening.

Over Salland TV

x

Check Also

PVV heeft 28 zetels bij TNS NIPO in peiling

PVV ook bij TNS NIPO op nummer 1! pic.twitter.com/8bIGXRok64 — Geert Wilders ...