Kranslegging op 4 mei zonder publiek

Door de maatregelen als gevolg van het coronavirus vindt de kranslegging op 4 mei zonder publiek plaats. Bij de verschillende monumenten in de gemeente Raalte worden gedurende de dag kransen gelegd.

Kransen worden gelegd in Mariënheem, Heino, Raalte en Luttenberg. Vanwege de richtlijnen vanuit het RIVM wordt elke kranslegging gedaan door twee personen: de burgemeester of een van de wethouders, samen met een lid van één de lokale comités 4 en 5 mei, een van onze veteranen, of iemand uit Joodse gemeenschap. Om te voorkomen dat er toch publiek komt bij de kransleggingen worden de tijden van deze kransleggingen niet bekendgemaakt.

Om 20.30 uur wordt een impressie van de kransleggingen, samen met een korte toespraak van burgemeester Dadema gepubliceerd. De toespraak is te zien via omroep Salland1, de social media kanalen van de gemeente Raalte én op de website www.raalte.nl.

Dit jaar herdenken én vieren we 75 jaar vrijheid. Veel inwoners hebben zich ingezet voor een mooie herdenking op 4 mei en een feestelijke viering op 5 mei. Helaas kan het programma maar in zeer beperkte mate doorgaan. Hopelijk kan een grootse viering op een later tijdstip plaatsvinden. Tot die tijd staan we niet gezamenlijk, maar individueel stil bij wat vrijheid voor ons betekent.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...