König zet kracht bij aanvraag om structurele financiële steun

De Burgervader van Deventer, Ron König, zette vanmorgen kracht bij de aanvraag voor structurele financiële steun van de provincie Overijssel voor de strijd tegen ondermijnende criminaliteit.

In zijn Tweet gaf hij aan dat er een meer weerbare samenleving nodig is en dat de incidentele financiële steun omgezet moet worden naar een structurele financiële bijdrage vanuit de provincie Overijssel.

Het gaat om een open brief, gericht aan de heer Wagenmans en mevrouw Geveke, ingezetenen van het provinciebestuur, geschreven door Ron König (burgemeester van Deventer), Hans Vroomen (burgemeester van Ommen en Arjen Gerritsen (burgemeester van Almelo). Daarin onderstrepen de burgervaders dat ze het belangrijk vinden om het thema ‘strijd tegen ondermijnende criminaliteit’ expliciet onder de aandacht te brengen.

De brief aan de formateurs en onderhandelaars van de provincie Overijssel toont: “De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een weerbare samenleving in Overijssel. Deze inzet mogen we niet loslaten! Bovendien vragen de ontwikkelingen in het landelijk gebied hier extra om.”

Verder vragen de heren in hun schrijven of de provincie Overijssel haar specifieke rol van toezichthouder en bewaker van de kwaliteit en integriteit van het openbaar bestuur blijft voortzetten.

De gehele brief is onderstaand te lezen:

Over Salland TV

x

Check Also

Het allerlaatste Tentfeest in Wesepe sluit het tentfeestseizoen af

De maanden september en oktober stonden natuurlijk vol met dorpsfeesten. Het Allerlaatste ...