De politie heeft een onderzoek afgerond naar de openlijke geweldpleging op de Oranjelaan in Diepenveen.


Onderzoek geweldpleging Oranjelaan afgerond

Op vrijdagavond 31 augustus 2012 werd een afbakeningspaal door een winkelruit gegooid. Een groep van 12 jongeren die terugkeerde van een feest zijn daarvoor gehoord als verdachte. Het gaat om 11 mannen en 1 vrouw in de leeftijd van 18 t/m 20 jaar, afkomstig uit Deventer / Diepenveen en Groningen. Een 19-jarige Deventenaar die deel uitmaakte van deze groep, heeft bekend. De schade van de vernielde ruit is inmiddels door de dader vergoed.

Met grote regelmaat vinden er voornamelijk in de weekeinden, veelal door jongeren, na horecabezoek en alcoholgebruik, soortgelijke ergerlijke vernielingen plaats. Deze vernielingen maken een grote indruk op de inwoners van Diepenveen. Naast de veroorzaakte schade is de overlast die jongeren veroorzaken een doorn in het oog van de Diepenveners. Mensen zijn het gewoon zat.

Het onderzoek door de politie werd ernstig bemoeilijkt doordat getuigen / betrokkenen niet of nauwelijks over het incident wilden verklaren en de verdachten elkaar indekten. Om dergelijke zaken adequaat en voortvarend te kunnen aanpakken is het noodzakelijk dat de politie zo snel mogelijk op de hoogte wordt gesteld.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...