Kleine roetbij uitgeroepen tot Sallandse bij

Tijdens een succesvolle bijeenkomst van belangstellenden en in Salland actieve verenigingen in december werd de kleine roetbij uitgeroepen tot Sallandse bij. Met dat boegbeeld is het tijd om ook in actie te komen ter verbetering van de biodiversiteit.

Op 15 en 16 april is de nationale bijentelling. Daarom gaat bijenvereniging Heino de basisscholen langs om iets te vertellen over wilde bijen. Op basisschool de Gouden Emmer gaan de leerlingen dan ook daadwerkelijk meehelpen om bijen te tellen. De imkers nemen zakjes bloemzaad mee voor de kinderen en de school zodat zij een vierkante meter kunnen inzaaien in hun eigen tuin en in de schooltuin. In de laatste week van mei organiseert gemeente Raalte op die scholen de week van de insecten en kunnen de kinderen en hun ouders bekijken welke bijen en andere insecten dat minituintje weten te vinden.

Daarnaast organiseert bijenvereniging Heino op 22 april tijdens nationale zaaidag een bijenvoedselbank in de dorpsboomgaard aan de Raalterstraat in Heino. Inwoners van Heino kunnen dan een gratis zakje bloemzaad ophalen om meteen in hun tuin uit te zaaien. Zij kunnen dan ook uitleg krijgen over wilde bijen en vragen stellen.

Deze acties zijn mede mogelijk gemaakt door Société Heino, Albert Heijn vd Worp, Natuur en milieu Overijssel en de gemeente Raalte.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...