Bij de politierechter  in Almelo is vrijdagochtend de strafzaak behandeld tegen drie mannen die worden verdacht van diefstal dan  wel  heling van de kampioensschaal van PEC Zwolle eind 2013.


Werkstraf van 30 uur voor betrokkenen diefstal en heling PEC-schaal

De kampioensschaal van PEC Zwolle werd op 19  november 2013 gestolen uit de vitrine in het IJsseldelta-stadion. PEC Zwolle deed aangifte van deze diefstal, die plaatsvond enkele weken voor de wedstrijd GAE – PEC Zwolle. De schaal werd uiteindelijk op 6 december tijdens een live-uitzending van RTV Oost terug gegeven, waarbij onder andere een als Kerstman verklede man betrokken was.

Het Openbaar Ministerie is van mening dat de sfeer rond de wedstrijd GAE- PEC Zwolle op 8 december hierdoor extra beladen  geworden is. De diefstal  had tot onmiddellijk gevolg dat er extra politie capaciteit ingezet is. Met sportieve rivaliteit tussen supportersgroepen is niets mis, zo betoogde de officier van justitie. Maar met deze diefstal is olie op het vuur gegooid.  Verschillende oproepen door beide clubs om de schaal terug te geven, hadden geen effect, waardoor de spanning werd vergroot.

De officier van justitie acht bewezen dat een 25 –jarige man uit Deventer de schaal heeft weggenomen.  De 51-jarige man uit Terwolde en de 50-jarige man uit Apeldoorn hebben zich volgens het OM schuldig gemaakt aan heling. Zij hebben de schaal bij zich gehad, terwijl zij wisten dat deze uit diefstal afkomstig was. Ondanks dat de mannen een verschillende rol  hebben  gehad, vindt het OM een gelijke straf op zijn plaats. 

De officier van justitie  eiste tegen alle mannen een  werkstraf van dertig uur. Ook vroeg de officier de politierechter om aan de mannen een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken op te leggen. Met name met dit deel van de eis, de voorwaardelijke celstraf,  wil het OM benadrukken dat de diefstal geen grap is. Uiteindelijk hield bij de politierechter alleen de werkstraf stand.

De politierechter heeft drie mannen die betrokken waren bij de diefstal en de heling van de Jupiler League-kampioensschaal van het seizoen 2011-2012 veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur. De politierechter acht bewezen dat een van de mannen betrokken is geweest bij het stelen van de schaal uit het stadion van PEC Zwolle.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...