Kinderen starten actie Tuindorp hondenpoep vrij

Kinderen uit Tuindorp komen in actie! Samen met een aantal volwassen bewoners uit Tuindorp starten zij de actie “Tuindorp hondenpoep vrij’. Ze zijn het namelijk zat dat ze zoveel last hebben van hondenpoep op de plekken waar zij willen spelen. Om dit bij andere bewoners duidelijk te maken verspreiden zij huis-aan-huis posters. De actie start 14 juni op feestelijke wijze, waarbij meteen het eerste bord onthuld wordt. Iedereen is welkom aan het Hagendoornstraat, 13.30 uur.

Leerlingen uit groep 6 van Het Palet maakten ieder een tekening, waarin zij hun ergernis, hun oplossing of ander geniaal idee verwerkten. Één van deze tekeningen is uitgekozen als boegbeeld van de actie en verwerkt tot poster en bord. Op drie plekken in Tuindorp wordt zo duidelijk gemaakt dat hondenpoep daar niet langer gewenst is. De poster worden door leerlingen uit groep 8 en kinderen van het banjeren (van Raster) samen met enkele bewoners verspreid.

Hondenpoep is een grote ergernis bij kinderen en volwassenen in deze buurt. Tijdens een buurtoverleg in juli vorig jaar is het idee voor deze actie ontstaan. Kindcentrum Het Palet doet graag mee. Door hun leerlingen te betrekken ervaren zij meteen dat je met actief meedoen verschil kunt maken. Dat je op een positieve manier kunt bijdragen aan een verandering waar iedereen voordeel van heeft. Het zelfde geldt voor de kinderen die op het veldje banjeren, zij hopen straks niet langer eerst het veldje te hoeven ontdoen van poep voor zij kunnen spelen.

Tegelijk met de feestelijke aftrap van de actie ‘Tuindorp hondenpoepvrij’ wordt ook de Buitenspeeldag in Tuindorp gevierd. De organisatie van deze Buitenspeeldag is in handen van bewoners in Tuindorp samen met de Speeltuin Tuindorp, met ondersteuning vanuit Raster Welzijn.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...