KidsLab organiseert online maak- en bouwworkshops in de kerstvakantie

KidsLab organiseert online maak- en bouwworkshops in de kerstvakantie

Waar we klaar stonden met kilo’s chocolade om vanaf volgende week bij de Twentse Maakplaatsen te gaan 3D printen en vacumeren met de kinderen, staan we nu met lege handen… althans dat zou je denken. Natuurlijk is het weer even schakelen maar we willen graag alle kinderen een High Tech activiteit aanbieden in de vakantie dus waarom dan niet online? Deze kerstvakantie bieden de Overijsselse Bibliotheken, in samenwerking met Tetem, daarom online maak- & bouwworkshops aan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Jezelf vervelen in de kerstvakantie is er dus niet bij!

Aanbod: KidsLab kerstvakantie (aanmelden niet nodig)
Van maandag t/m donderdag – in de eerste én in de tweede vakantieweek – kunnen de kinderen met een labcoach van Tetem’s KidsLab online aan de slag met maak- en bouwworkshops! Je hebt een computer nodig (om deel te nemen aan de Zoom-sessie – online gratis vergadertool) en verder alleen wat huis-tuin-en-keukenspullen. Alle workshops starten om 13:30 uur. De uitleg en het samen bouwen en maken duurt een uurtje en daarna is er nog 30 minuten de tijd voor vragen of tips.

21/12: Bouw een lopende band
22/12: Stopmotion film maken met je mobiel
23/12: Bouw een schaduwinsect
24/12: Maak een filmpje zonder videocamera

28/12: Kettingreactie
29/12: Bouw je eigen huis
30/12: Zelf een projector bouwen
31/12: Bouw je eigen mini-voetbaltafel

Op de website van Tetem is per workshop precies te zien wat je nodig hebt en vind je ook de link naar de Zoomsessie. Met alle benodigdheden bij de hand kunnen de kinderen er samen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Alle informatie voor de KidsLab kerstvakantieworkshops vind je op: tetem.nl/maakmeemaand (aanbod 6-12 jaar). Deelname is gratis. Uiterlijk vrijdag 18 december staan allemaal workshops online.

Deze serie workshops is een vervanging voor het kerstvakantie High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren. De bijdrage van de Provincie Overijssel in het kader van de MaakMeeMaand maakt het mogelijk voor alle Overijsselse gemeenten om deel te nemen.

Voor meer informatie: www.tetem.nl/maakmeemaand (aanbod 6 – 12 jaar)
Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...