Keolis wijzigt dienstregeling Deventer

Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in grote delen van Nederland. Ook in de regio IJssel-Vecht wijzigt de dienstregeling. Vanaf 12 december rijdt RRReis volgens een aangepaste vakantiedienstregeling. Dat betekent dat de bussen rijden zoals in de vakantieperiode. De scholierenlijnen die nu rijden, blijven ook in 2022 rijden (met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie). Daarnaast vinden er op enkele buslijnen wijzigingen plaats.

De aangepaste vakantiedienstregeling geldt voorlopig tot 28 februari. Ten opzichte van de huidige dienstregeling zijn dit de grootste veranderingen voor reizigers in Deventer en omstreken:
Op zondag reizen er een stuk minder reizigers met de bus. Daarom rijden de volgende buslijnen op zondag voortaan één keer per uur:

  • Lijn 2 Deventer Station – Platvoet
  • Lijn 3 Deventer Station – Platvoet
  • Lijn 4 Deventer Station – Schalkhaar
  • Lijn 6 Deventer Station – Colmschate Zuid

Lijn 4 Deventer Station – Schalkhaar stopt voortaan richting Schalkhaar ook bij de halte Bleekstraat

Lijn 8 Deventer Station – Bedrijvenpark A1 De route op het bedrijvenpark A1 wordt voortaan in tegenovergestelde richting gereden. De bestaande drie haltes worden verplaatst naar de overzijde.

Lijn 160 Deventer – Bathmen Lijn 160 rijdt voortaan op zondag één keer per uur. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

Buurtbussen buurtRRReis lijn 516 Olst – Heeten – Raalte ’s Middags zijn de vertrektijden gewijzigd. Verder rijdt de buurtbus niet meer op zaterdag. Ondanks diverse acties maken er nog steeds weinig reizigers gebruik van de bus op zaterdag.

buurtRRReis lijn 517 Deventer – Heeten Deze buurtbus rijdt niet meer op zaterdag. Ondanks diverse acties maken er nog steeds weinig reizigers gebruik van de bus op zaterdag. De halte ’t Reterink vervalt.

buurtRRReis lijn 518 Lemelerveld – Luttenberg – Raalte Deze buurtbus rijdt niet meer op zaterdag. Ondanks diverse acties maken er nog steeds weinig reizigers gebruik van de bus op zaterdag. De halte Café de Posthoorn vervalt.

Scholierenlijnen Na de zomervakantie zijn alle scholen volledig open gegaan. Hierdoor maken veel scholieren weer gebruik van het OV. RRReis monitort de drukte in de bussen en zet extra bussen in op ritten waar het erg druk is.
De volgende scholierenlijnen rijden momenteel al: 620, 650, 651, 652, 653, 654, 657, 658, 660 Deventer – Bathmen, 660 Lunteren – Apeldoorn, 668, 674, 676, 679, 685 en 686. Deze buslijnen blijven vanaf 12 december (met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie) rijden zoals zij dat nu ook doen. Daarnaast komt er een nieuwe scholierenlijn bij: lijn 669 Balkbrug – Ommen. Deze lijn rijdt van maandag tot en met vrijdag en stopt bij de haltes Balkbrug Centrum en Ommen Guido de Bresschool.

Lijn 604, 629, 640, 664, 687 rijden momenteel niet en gaan ook per 12 december nog niet rijden.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...