Huurders nieuwbouw Heeten krijgen sleutel

18 december 2019

SallandWonen blijft bouwen aan goed wonen in Salland

Blije gezichten vandaag in Heeten, toen de nieuwe huurders van de nieuwbouwwoningen in Heeten in de wijk Veldegge de sleutel van hun nieuwe energieneutrale woning kregen uit handen van Wethouder Wagenmans van gemeente Raalte. Roy Lubbers en Maureen Schiphorst, beide Heetenaren, openden vol trots voor het eerst de voordeur van hun nieuwe woonplek.

De bewoners zijn blij met hun prachtige woning. Wethouder Wagenmans is zeer content met de extra mogelijkheden voor huurders in Heeten die door de bouw van deze woningen is ontstaan. Directeur-bestuurder van SallandWonen, Marijke Kool is verheugd over de oplevering van de eerste vier buitengewoonthuiswoningen. “Op dit moment bouwen we op diverse plekken in Salland deze woningen. Heeten heeft de primeur. En ik ben erg blij met het resultaat”, aldus Kool. “Wat zijn ze mooi geworden.”

Omdat er veel behoefte is aan woningen voor 1- en 2- persoonshuishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen, bouwt SallandWonen deze woningen op diverse plekken in Salland. Het gros van de woningen wordt gebouwd door Aannemersbedrijf Valk B.V. uit Daarle, maar soms zijn er ook andere bouwers bij betrokken. In 2020 zullen deze woningen ook worden opgeleverd in Broekland, Olst, Raalte en Wijhe.

Buitengewoonthuiswoningen

De ‘buitengewoonthuiswoning’ is een compacte woning die geschikt is voor oud en jong. Je kunt er als starter prima (samen)wonen. Als oudere kun je er als het nodig is lang zelfstandig thuis wonen. Er is rekening gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift. De deuren zijn breed en in de hal is extra ruimte om een rolstoel, rollator of kinderwagen neer te zetten.

Geïnteresseerden voor de buitengewoonthuiswoningen kunnen op de website www.sallandwonen.nl/onze-projecten volgen wanneer de bouw start en het wanneer de woningen worden aangeboden voor de verhuur.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...