Kandidaat-Kamerlid Eric Floors (BBB) uit Deventer: “Nederland bestaat uit meer dan de Randstad alleen!”

Vandaag kun jij stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maar liefst 26 partijen doen dit jaar mee. Ook staan er verschillende Sallanders op de kandidatenlijsten om in de Tweede Kamer te komen. Vandaag in de schijnwerpers: Eric Floors van de BoerBurgerBeweging (BBB).

Eric is 51 jaar en opgegroeid in Gramsbergen en Heino. Doordat hij uit een bestuurdersgezin komt, kwam hij al vroeg in aanraking met de politiek: “Ik heb in het verleden al eens meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezing in Deventer. Dit is uiteindelijk niks geworden, maar de ambitie om de politiek in te gaan is altijd wel gebleven.” Volgens Eric moet je echt meedoen om iets te kunnen veranderen, aangezien langs de zijlijn blijven staan makkelijk is.

Klaar met de Haagsche bubbel
“De Tweede Kamer is wel het ultieme doel. Ik zou enorm vereerd zijn als ik gekozen zou worden en om op te komen voor alle BBB stemmen die zijn uitgebracht.” Eric legt uit waarom hij voor deze partij heeft gekozen: “De menselijke maat en het tegengaan van de verschraling van het platteland zijn voor mij belangrijke punten van de BBB. Daar komt bij dat ik klaar was met de Haagsche bubbel. Nederland bestaat uit meer dan de Randstad alleen! In de regio’s wonen heel veel mensen die hard werken, soms letterlijk met de poten in de klei staan en weten waarover ze het hebben. Daarom BBB.”

Sterke en robuuste krijgsmacht een must
Het kandidaat-Kamerlid werkt ruim 20 jaar bij Defensie in het HR-domein. Het partijpunt waar hij het meest mee eens is, heeft daar dan ook mee te maken: “Ik heb de organisatie afgebroken zien worden de afgelopen decennia. Gelukkig keert het tij en kijkende naar de ontwikkelingen aan de randen van Europa, is een sterke en robuuste krijgsmacht een must.” In het verkiezingsprogramma van de partij wordt dit toegelicht: daarbij hoort voldoende financiering die constructief en voorspelbaar is voor de lange termijn.

Het eerste wat Eric Floors, kandidaat-Kamerlid nummer 36 van de BBB, gaat doen als hij in de Kamer komt:
“Strijden voor het wettelijk vastleggen van de NAVO 2% norm van het BBP.”
Volgens de nieuwe oriëntatie op de krijgsmacht van de partij, besteedt Nederland uiterlijk in 2025 minimaal 2% van het BNP aan Defensie. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de BBB. Ze leggen uit dat er een wet komt die deze verplichting verankert als minimum en er komt een toetsende organisatie die over de doeltreffendheid van de uitgaven aan het parlement rapporteert.

 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kerkklokken Nicolaaskerk Heino mogen dagelijks luiden

De klok van de Nicolaaskerk in het centrum van Heino mag weer ...