Jong Oranje trapt EK kwalificatiecyclus af in Deventer

Op dinsdag 7 september is voor één avond niet het welbekende rood-geel, maar oranje de overheersende kleur in De Adelaarshorst. Om 18:45 uur wordt dan afgetrapt voor het EK-kwalificatieduel tussen Jong Oranje en Jong Moldavië. In Deventer hoopt Jong Oranje de eerste stap te zetten richting het Europees Kampioenschap, dat in 2023 plaatsvindt in Georgië en Roemenië. 

Het zou zomaar kunnen dat er over twaalf dagen een oude bekende onder de lat staat aan de Vetkampstraat. Ajax-keeper Jay Gorter, die vorig seizoen als keeper van Go Ahead Eagles promotie naar de Eredivisie afdwong met zijn team, behoort namelijk tot de selectie van bondscoach Erwin van de Looi. Gorter treedt daarmee mogelijk in de voetsporen van de huidige doelman van Go Ahead Eagles, Warner Hahn, die eerder in zijn carrière eveneens voor Jong Oranje keepte in De Adelaarshorst.

De allereerste keer dat De Adelaarshorst als voetbalpodium voor Jong Oranje fungeerde, was in 1969. De toenmalige Oranje-talenten, onder wie Joop Korevaar, René Notten en Jan Streuer, waren destijds met 2-0 te sterk voor Italië. De goals kwamen op naam van Johan Boskamp en Aad Koudijzer. In de ploeg van bondscoach Georg Kessler speelden ook de Eagles-coryfeeën Oekie Hoekema, John Oude Wesselink en André van der Ley.

De laatste twee wedstrijden die Jong Oranje in De Adelaarshorst speelde, waren in 2014 en 2015. Op 4 september 2014 verslikte Jong Oranje zich in Jong Georgië en werd een 0-1 nederlaag geleden. Exact een jaar later – op 4 september 2015 – verging het de Oranje-talenten een stuk beter. Jong Oranje – met Paul Bosvelt als assistent-bondscoach op de bank, zette met speels gemak Jong Cyprus aan de kant: 4-0. De doelpuntenmakers waren destijds Vincent Janssen (2x), Hans Hateboer en Riechedly Bazoer.

Nedmol Jo 1800x1200

Kaarten voor Jong Oranje – Jong Moldavië zijn vanaf € 7,50 via deze link te verkrijgen in de KNVB ticketshop. Groepen vanaf tien personen krijgen 15 % korting. Er kunnen zo’n 5.000 toeschouwers plaatsnemen in De Adelaarshorst tijdens Jong Oranje – Jong Moldavië. Bij de ingang van het stadion dienen toeschouwers – naast een geldige wedstrijdkaart – ook een coronatoegangsbewijs (negatieve coronatest, herstelbewijs of volledig vaccinatiebewijs) te kunnen tonen om de wedstrijd te kunnen bezoeken.

Wedstrijdtickets voor Jong Oranje – Jong Moldavië zijn ook verkrijgbaar via Go Ahead Eagles:

  • Op zaterdag 28 augustus van 18:30 tot 19:45 uur bij de kassa van De Adelaarshorst (alleen voor toeschouwers van Go Ahead Eagles – Sparta Rotterdam)
  • Op woensdag 1 september van 13:00 tot 17:00 uur in de Fanstore.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...