Jolande Olthof: Dag januari, hallo februari!

Hé hé eindelijk eind januari, wat een drama. In het begin heb ik me volledig afgesloten voor alle media-aandacht over lijnen, sporten, dry januari etc. en dit alles onder de mom van goede voornemens. Want wie gaat dit voor mij beslissen? De druk van je omgeving, van de collega’s…

Door Jolande Olthof

Goede voornemens, zulk wenselijk gedrag spreid ik niet tentoon. Omdat iedereen het doet moet je mee? Zelfs op bijeenkomsten, etentjes en vergaderingen loop je er tegen aan. Nieuwjaarsborrels die dus alleen over dit onderwerp gaan: hoe goed ze wel niet bezig zijn…

En dan hebben we januari weer achter ons, wat dan? Gaan we dan op de zelfde voet verder als de ingeslagen weg? Of zou het zo zijn dat menigeen weer terugvalt in zijn oude gedrag want ‘het hoeft nu niet meer, ik heb januari gehaald’. Nou, dan heb je wat bereikt.

lk doe daar dus niet aan mee! Ik kan respect hebben voor de mensen die ook in februari, maart, etc nog steeds goed bezig zijn hoor, maar die doen het hopelijk met veel motivatie maar vooral voor zich zelf. Maar aan mij is dat allemaal niet besteed. Ik koop juist een heerlijke punt gebak, een fles rosé, een mooie bos bloemen en geniet van onze mooie januarimaand op mijn manier: ik luid het nieuwe jaar met al zijn leuke vooruitzichten vrolijk in. Nieuwe mensen ontmoeten, uitdagingen aangaan en plannen maken om b.v. te reizen. Kom maar op!

Ik laat me echt niet gek maken door de mening om me heen. Daarbij: zou ik willen lijnen, sporten, calorie-arm eten, waarom dan in januari? Dat kan toch op elk moment?

Ach ik ben gewoon eigenwijs, lekker toch heerlijk op mijn manier mijn leven leiden en niet omdat het zo wenselijk is en verbonden aan goede voornemens die zo weer overboord zijn? Nee mij krijg je niet zo gek.

Dag januari, hallo februari!

Het bericht Jolande Olthof: Dag januari, hallo februari! verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...